Nyheder30. april 2024 (opd. 30. april 2024)

Mediet Ingeniøren får ny ansvarshavende chefredaktør

Et emne som teknologi har brug for et seriøst medie, mener ny chefredaktør hos Teknologiens Mediehus
Jonas Rathje
Jonas Rathje er ny chefredaktør hos Teknologiens Mediehus. Han har tidligere været chef hos B.T., og kommer fra en lederrolle hos Illustreret Videnskab.
 Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Jonas Kuld Rathje, der er tidligere redaktør på Jyllands-Posten og chefredaktør på B.T., bliver ny ansvarshavende chefredaktør i Teknologiens Mediehus.

Det skriver mediet Ingeniøren, der hører under Teknologiens Mediehus.

Han forklarer til mediet, at han glæder sig "voldsomt" til at stå i spidsen for fremtidige udgivelser hos den nye arbejdsgiver.

- Den redaktionelle målsætning om at bygge bro mellem teknologi og samfund er både tiltalende for mig personligt og en vigtig journalistisk opgave, siger han.

- Teknologi, AI, grøn omstilling og så videre bliver mere og mere centralt, og derfor har de områder også brug for et seriøst, målrettet og kritisk medie.

I rollen som ansvarshavende chefredaktør vil han sikre, at mediet både er for specialisterne, ingeniørerne, naturvidenskabsfolkene og de it-professionelle.

Men det skal også være for dem, som har en anden faglig baggrund, men "som alligevel har teknologien inde på livet i deres hverdag", forklarer han.

Foruden Ingeniøren har Teknologiens Mediehus også nichemedier som Version2 og Radar under sig.

Den samlede redaktion er på 50 medarbejdere.

I alt har mediehuset 150.000 ugentlige læsere på print og godt en halv million månedlige brugere på de forskellige websites. Det fremgår af mediehusets hjemmeside.

47-årige Jonas Kuld Rathje har også en fortid hos Illustreret Videnskab og Metroexpress.

Sponsoreret indhold