Nyheder18. maj 2023

Medier fjerner billeder fra Harry og Meghans biljagt

Paparazzifotografer jagtede angiveligt parret i mere end to timer
Harry og Meghan forlod en prisuddeling i New York og satte sig herefter ind i en taxa, som blev jagtet af paparazzifotografer.
Harry og Meghan forlod en prisuddeling i New York og satte sig herefter ind i en taxa, som blev jagtet af paparazzifotografer.
 Foto: Andrew/AP/Ritzau Scanpix

Flere britiske tabloidmedier publicerede kortvarigt billeder fra den biljagt, som parret ifølge en talsperson blev udsat for tirsdag aften efter en prisuddeling i New York.

Det skriver flere britiske medier herunder BBC.

Paparazzifotografer jagtede ifølge parrets talsperson parret i mere end to timer, mens de tog billeder af parret.

Blandt de medier, der har bragt billederne er Daily Mails onlinemedie MailOnline.

- I lighed med flere andre onlinemedier har MailOnline publiceret bureaubilleder af Harry og Meghan i nogle få timer onsdag morgen, skriver mediet ifølge BBC.

MailOnline begrunder valget om at bringe billederne med, at billedbureauer havde beskrevet de omtalte billeder som, at de forestillede Harry og Meghan gå ind i en taxa efter prisuddelingen.

- Da vi fandt ud af, at billederne i stedet var blevet taget kort tid efter på en anden lokation, valgte vi at fjerne dem, skriver mediet ifølge BBC.

Billederne viste Harry, Meghan og hertugindens mor, Doria Ragland, på bagsædet af en taxa i lyset fra fotografernes kameraer.

På et billede skærmer Prins Harry sit ansigt og holder sin telefons kamera mod taxaens vindue. Ifølge BBC lignede det et forsøg på at optage de fotografer, der fulgte efter parret.

Ifølge en talsperson for Harry og Meghan kunne den angivelige biljagt være endt fatalt.

- Parret var flere gange ved at ende i sammenstød med andre bilister, fodgængere og to betjente, skriver talspersonen.

Politiet i New York bekræftede i en udtalelse onsdag, at en hændelse fandt sted, hvor adskillige fotografer "gjorde Harry og Meghans køretur udfordrende".

Kort efter hændelsen tilskyndede talspersonen i en udtalelse til, at ingen formidlede de billeder, der blev taget under hændelsen.

- På grund af de omstændighederne, som billeder blev taget under, tilskynder formidling af dem til en meget påtrængende og farlig praksis, der er farlig for alle involverede, skrev talspersonen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Sponsoreret indhold