Nyheder1. februar 2022

Medie: Morten Messerschmidt dropper Pia K i ledelsen

Den nyvalgte DF-formand vil droppe Pia K i ledelsen på Christiansborg, erfarer Ekstra Bladet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210202-182950-l-1920x1280we.jpg
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Partimoder Pia Kjærsgaard er et ikon i Dansk Folkeparti, men det skræmmer altså ikke den nyvalgte formand Morten Messerschmidt.

Han har nemlig valgt at droppe Pia K. i sin indstilling til en ny gruppebestyrelse for Dansk Folkeparti på Christiansborg.

Det erfarer Ekstra Bladet.

Det kommer lidt som en overraskelse, da hun ellers tidligere har sagt til Berlingske, at hun var klar til at træde ind i partiets ledelse, hvis Messerschmidt vandt formandsvalget.

Her fortalte hun også, at hun gerne vil være den, der holder styr på tingene, og topstyringen i partiet skal tilbage til.

Profiler truer med at forlade

Store profiler har truet med at forlade politiet, og her har Pia K også sag, at hun ikke vil stille op til gruppebestyrelsen, hvis det kunne få stemmeslugere som Liselott Blixt, Marie Krarup og Bent Bøgsted til at blive i partiet.

Sidstnævnte har dog efterfølgende meldt ud, at han stopper i Folketinget ved næste valg.

Begrundelsen er dog ikke partiets nye formand eller Pia K men helbredsproblemer.

Det skriver TV2 Nord.

Ny gruppeformand

Ifølge Ekstra Bladet kommer Morten Messerschmidt til at indstille den nuværende finansordfører René Christensen til ny gruppeformand.

Han støttede tidligt op om Morten Messerschmidt ved formandsvalget, og det bliver nu belønnet.

Dermed fortæller flere kilder til Ekstra Bladet, at den nuværende gruppeformand Peter Skaarup bliver skubbet et stykke ned af ledelsesranglisten i Dansk Folkeparti.

Sponsoreret indhold