Nyheder25. december 2023

Medie: Fodboldforbund truer med at suspendere Brasilien

Præsidenten for Brasiliens Fodboldforbund er blevet fjernet, men Fifa modsætter sig hurtig plan om nyvalg
Ednaldo Rodrigues.
Ednaldo Rodrigues.
 Foto: Mauro Pimentel/AFP/Ritzau Scanpix

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) truer med at suspendere Brasiliens Fodboldforbund, efter at Ednaldo Rodrigues for nylig er blevet tvunget fra posten som forbundspræsident.

Det skriver nyhedsbureauet AP mandag.

En domstol i Rio de Janeiro fandt 7. december frem til, at der var foregået uregelmæssigheder i forbindelse med præsidentvalget i 2022.

Rodrigues og flere af hans folk i Brasiliens Fodboldforbund blev derfor straks fjernet fra deres magtfulde positioner.

Som en del af afgørelsen 7. december blev lederen af Brasiliens sportsdomstol, José Perdiz, sat til at organisere et nyvalg til præsidentposten inden for 30 dage.

I sidste uge valgte to andre rets-instanser at bakke op om Rio-domstolens afgørelse, hvilket betyder, at der efter planen skal være valg i fodboldforbundet senest 7. januar.

Fifa og Det Sydamerikanske Fodboldforbund (Conmebol) er ifølge AP uenige i, hvad der foregår internt i Brasilien.

Søndag har Fifa i et brev informeret Brasiliens Fodboldforbund om, at forbundet risikerer suspension, såfremt der træffes nogen beslutninger, før Fifa og Conmebol har drøftet sagen på et møde 8. januar i Brasilien.

AP er kommet i besiddelse af brevet.

- Fifa og Conmebol vil på det kraftigste understrege, at der ikke træffes beslutninger, der påvirker Brasiliens Fodboldforbund. Det kan være valg eller udskrivelse af valg.

- Hvis dette ikke bliver respekteret, så har Fifa ikke nogen anden udvej end at indsende sagen til de relevante instanser til behandling. Det kan omfatte suspension, skriver Fifa i brevet.

Sponsoreret indhold