Nyheder12. november 2021

Medie: Eriksen vil ikke lægge støvlerne på hylden

Den danske fodboldstjerne Christian Eriksen fik hjertestop i EM-premieren mod Finland. Siden har vi ikke hørt meget om hans fremtid. Indtil nu
https://imgix.seoghoer.dk/eriksen_1_1.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Det skulle have været en festdag uden lige. Danmarks første hjemmebanekamp ved et europamesterskab.

Vi havde sat vores lid til, at Christian Eriksen skulle hjælpe landsholdet til storhed ved slutrunden. Men i stedet fik han en helt anden hovedrolle, end vi havde håbet på.

I det 43. minut i kampen mod Finland opstod der en situation, som til at starte med virkede helt ufarlig. Christan Eriksen røg i græsset. Men han kom ikke på benene igen. Hans hjerte holdt op med at slå, og han lå i flere minutter livløs på græsset i Parken.

Pludselig virkede fodbold fuldstændig ligegyldigt, og resultatet af fodboldkampen var underordnet. Det eneste, danskerne ønskede sig, var, at Christian Eriksen overlevede.

Det gjorde han, som vi alle ved, og DBU kunne betrygge os alle med, at Eriksens tilstand var stabil, og han havde overlevet hjertestoppet.

Genoptræning forude

Siden da har det været uvist, om vi nogensinde skulle få fornøjelsen af Eriksens fantastiske overblik og højre fod igen. Men i dag – fem måneder efter – er der kommet nyt om Eriksens fremtid. Det erfarer det italienske sportsmedie Gazzetta dello Sport.

De skriver, at Christian Eriksen har besluttet at fortsætte sin aktive karriere. Og de tilføjer, at han også skulle have underrettet sine nærmeste om beslutningen.

Angiveligt kommer det mulige comeback til at foregå sådan, at den danske troldmand stille og roligt ved årsskiftet skal øge sin træningsmængde henblik på, at han skal fortsætte sin aktive professionelle fodboldkarriere.

Men det kommer ikke til at ske lige foreløbigt, at han igen løber på banen. Man regner nemlig med, at det først bliver i den kommende 2022/2023-sæson.

Pacemaker ikke tilladt

Hvis Eriksen gør alvor af tankerne om at genstarte karrieren, betyder det samtidig, at han skal finde sig en anden arbejdsgiver end italienske Inter Milan.

For reglerne i den italienske Serie A lyder, at det ikke er tilladt at spille med en pacemaker, hvilket Christian Eriksen har fået indopereret.

I oktober offentliggjorde Inter deres regnskab, og her fremgik det, at klubben har værdisat danskeren til cirka 136 millioner kroner.

Selvom det ikke er mange penge for en spiller af Eriksens kaliber, vil klubberne formentlige vente lidt med at imødekomme Inters værdisættelse af danskeren.

Blandt klubberne, der nævnes som mulig kommende arbejdsgiver for Eriksen, er blandt andet hans tidligere klub Ajax Amsterdam. For i Holland er det nemlig tilladt at spille med pacemaker, og klubben har sågar allerede nu en spiller, der har fået indopereret en pacemaker i form af Eriksens tidligere holdkammerat Daley Blind, som var hårdt ramt af Eriksens uheld.

Men det er selvfølgelig stadig ikke til at sige, hvilken forfatning danskeren vender tilbage i, og dermed kan vi kun gætte på, hvilken klub der bliver hans næste.

Men for nu er vi alle blot lykkelige over at vide, at det går så godt med Eriksen, at han vil gå efter igen at vende tilbage til grønsværen.

Sponsoreret indhold