Nyheder26. oktober 2021

Medie: 11-årig dreng døde efter smitte med coronavirus

Ifølge Nordjyske døde 11-årig dreng med coronavirus. Han havde ingen alvorlige underliggende sygdomme.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

En 11-årig dreng døde sidste tirsdag efter at være blevet testet positiv med coronavirus to dage forinden.

Det skriver Nordjyske.

Ifølge avisen havde han ikke nogen alvorlige underliggende sygdomme, men ellers er der ikke andre oplysninger om dødsfaldet.

Statens Serum Institut (SSI) bekræftede i sidste uge til B.T., at det havde registreret et dødsfald 20. oktober i Region Nordjylland med en person mellem 10 og 19 år, men der blev ikke sat alder og køn på.

Det er ifølge SSI det første coronarelaterede dødsfald i Danmark i aldersgruppen 10-19 år.

Dødsfaldet er det tredje blandt børn i Danmark, da der tidligere har været bekræftet to dødsfald i aldersgruppen 0-9 år.

Det var i begge tilfælde børn, som havde andre sygdomme.

Det går hos SSI under betegnelsen komorbiditet, der dækker over, om man i løbet af de sidste fem år har været på hospitalet med en række sygdomme - herunder diabetes, kræft, kronisk lungesygdom, hjerte-kar-sygdomme og leukæmi.

Børn og teenagere bliver generelt set ikke så hårdt ramt af coronavirus som de ældste aldersgrupper. De bliver kun uhyre sjældent indlagt og dør.

Der har samlet været 2703 coronadødsfald i Danmark siden marts 2020, og ni ud af ti har haft andre underliggende sygdomme.

88 procent af de døde har været personer over 70 år, mens 9 procent har været mellem 50-69 år.

Derudover har der foruden de tre børn været fire dødsfald blandt personer i 20'erne, otte dødsfald blandt personer i 30'erne og 15 blandt personer i 40'erne. Det viser en opgørelse fra SSI.

Sponsoreret indhold