Nyheder16. juli 2021

Med på et afbud: 18-årig bliver Jeff Bezos yngste rumturist

Når den hollandske teenager i næste uge går ombord på stenrige Jeff Bezos rumfartøj, skriver han samtidig historie
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega762109_001.jpg
 Foto: MEGA

Hvordan illustrerer man tæt på ultimativ rigdom?

Jo, historien om den 18-årige Oliver Daemens forestående rumeventyr er et ganske glimrende bud. Eller rettere, historien om den mand, der skulle have haft hans plads på Amazon- og Blue Origin-stifteren Jeff Bezos jomfrurejse ud i rummet og tilbage igen på tirsdag.

For den anonyme person bød nemlig i starten af ugen 28 millioner dollars – eller over 176 millioner danske kroner – og det enorme bløb fik altså hammeren til at falde på auktionen i Boston.

Måtte trække sig

Sammen med den resterende besætning bestående af tre andre personer - Jeff Bezos og hans bror Mark Bezos, samt Wally Funk – havde den unavngivne rigmand nu en plads.

Men så kom der rod i kalenderen, simpelthen.

Blue Origins oplyser torsdag i en blogpost, at den oprindelige passager siden er løbet ind i ”planlægningsmæssige udfordringer”, hvilket lader turen gå til auktionens næsthøjeste bud – den 18-årige Oliver.

Tirsdag den 20. er der take-off, og det betyder samtidig, at Oliver Daemen bliver den yngste i rummet nogensinde – mens hans medpassager, den 82-årige kvindelige pilot Wally Funk, bliver den ældste.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/21196633447764-1243x1243we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

(Foto: Ritzau Scanpix)

Fordi den anonyme byder sprang fra, bliver teenageren fra Holland også den første betalende passager.

I en video fortæller den unge fysikstuderende, at han virkelig glæder sig til turen, som hans far, ejer og stifter af kapitalfonden Somerset Capital Partners - Joes Daemen - har betalt.

- Jeg har drømt om dette hele mit liv. Jeg er superspændt på at opleve vægtløsheden og se verden fra oven, fortæller han.

Siden han var fire år gammel, har han været fascineret af rummet. Han dimitterede fra high school forrige år og fik for nylig sit private pilotcertifikat.

Den oprindelige auktionsvinder kommer i stedet med på Bezos anden rumrejse, men det er selvfølgelig ikke en helt så fed historie.

Deamen og de andre rejsende kan se frem til en fascinerende tur på bare ti minutter. Du kan læse mere om opsendelsen her.

Sponsoreret indhold