McDonald's-chok: Skal ændre i opskriften på populær burger

Dit svælg føles, som om du har tygget savsmuld, dit hoved dunker hårdere end end bongotromme, og alene tanken om de kontoudtræk, der på mandag vil fremgå af din netbank, giver dig lyst til at blokere din bankrådgivers nummer.
Ja, det er ikke let at have tømmermænd, men selvom der ikke findes en decideret kur, er der muligheder for at mildne den ellers så pinagtige oplevelse.
Det kan eksempelvis være med et måltid bestående af masser af fedt og salt. Et måltid, som mange gennem tiden har indtaget på McDonald's.
Men nu kan der være dårligt nyt for de tømmermandsramte - og sådan set også alle andre - der godt kan lide at svinge forbi fastfoodgiganten og sætte tænderne i en Big Tasty- eller Tasty Cheese-burger.
McDonald's er nemlig nødt til at ændre i opskriften på burgernes sovs, idet den indeholder røgaroma der, som navnet antyder, tilsættes for at give et produkt en smag af røg.
Det skriver Ekstra Bladet.
Årsagen til dette er, at EU allerede sidste år valgte at forbyde otte slags røgaroma som ingrediens i fødevarer, da man frygter, at de kan være kræftfremkaldende.
McDonald's er da også allerede i gang med at overveje, hvad der nu skal ske frem mod 1. juli 2026, hvor røgaromaen skal være helt udfaset.
"Vi er selvfølgelig opmærksomme på alle udviklinger inden for vores felt. Det er for tidligt at blive konkrete, men vi kan forsikre om, at vi også i fremtiden vil leve fuldt ud op til love og regler på fødevareområdet," skriver Mads Jensen, pressemedarbejder hos McDonald's, i en mail til Ekstra Bladet.
Røgaroma må fortsat anvendes i ost, kød og fisk/fiskeprodukter frem til 1. juli 2029.