Nyheder22. april 2022

Mayas far tog lillebror med i døden: Det er en bombe!

NY PODCAST: Maya var blot ni år gammel, da hendes lillebror Marc brutalt blev revet fra hende på hans femårs fødselsdag.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200311_jsu4124_preview_0.jpg
 Foto: Jesper Sunesen

Egentlig skulle Maya have været med til at fejre sin lillebrors 5-års fødselsdag den frygtelige sommerdag i 2005. Men i sidste øjeblik ændrede hendes far aftalen.

Han havde helt andre planer for dagen, som kostede både ham og lillebroderen livet. Marcs mor overlevede ved et mirakel, da faderen udløste en bombe.

Behovet for at høre fra sin afdøde far og sin bror har derfor fået Maya til at kontakte den clairvoyante Selma Ambirk. Og hvordan det gik, kan du høre i første afsnit af den nye podcastserie "Afdødekontakt", som netop har fået premiere.

Maya håber nemlig, at Selma kan skabe forbindelse til dem på den anden side og bekræfte hende i dét, hun håber så inderligt på, men som hun har svært ved at tro: At de stadig er der et sted.

Maya understreger, at hun aldrig kommer til at forstå, forsvare eller tilgive sin fars handling, som hun kalder ”fuldstændig umenneskelig”.

Men hun sørger stadig over både ham og sin lillebror, for Bjørn var en god far, når han havde det godt, fortæller hun. Og han var ikke længere sig selv, som han havde det til sidst.

I dag har Maya alene et postkort tilbage fra sin far, Bjørn, som han sendte til hende, før sin ugerning.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/20200311_jsu4293_preview.jpg
 Foto: Jesper Sunesen

Det er en meget intens oplevelse for både familierne og Selma (t.v.), når hun rykker ud for at skabe kontakt til efterlivet. Det sker altid helt forudsætningsløst, hvor hun intet har fået at vide før besøget. Foto: Jesper Sunesen

Kys fra din far!

Alt var planlagt ned til mindste detalje. Inden 37-årige Bjørn Schaap bankede på sin ekskones dør for sidste gang, havde han pakket hele sit liv sammen, kørt sine ejendele til opmagasinering og efterladt personlige afskedsbreve til alle sine nærmeste.

I brevet til Maya, som hendes mor nu havde fundet i postkassen, stod der bare: ”Kys fra din far! Hvad end du tror, så elsker jeg dig meget højt! Bjørn.”

Brevet gav ingen forklaring på hans gerning, men da hans ting efterfølgende blev gennemgået, dukkede der også en tavle op, hvor han havde skrevet: ”Ønsker: En familie.”

Maya og hendes mor, Susanne, vurderer derfor i dag, at han ved at tage Marc og efter planen også sin ekskone med i døden ville samle sin seneste familie. Han havde aldrig rigtigt givet slip på tanken om, at de ikke skulle være sammen, selv om det var ham, der havde taget initiativ til skilsmissen.

Sådan skete det

Den dag det skete, var der ellers lagt op til fejring af Marcs fødselsdag med hele familien.

I køkkenet var hans mor i gang med at bage boller, mens Marc legede på børneværelset med sin far, Bjørn. Han havde bedt moderen - selvom parret var skilt - om lov til at komme forbi nogle timer før festen, så han kunne fejre sin søn i fred.

Sådan gør Selma

Selma Ambirk er clairvoyant og har været interesseret i den spirituelle verden, så længe hun kan huske. I den nye podcastserie "Afdødekontakt" kan du komme helt tæt på, når pårørende til afdøde hidkalder hende for at få kontakt til deres kære.

Møderne sker altid, uden at Selma på forhånd kender historien bag dødsfaldet eller har fået detaljer om familien, hun nu skal møde.

Vigtig info: Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen. Du kan kontakte Livsliniens telefonrådgivning, 70 201 201 alle årets dage fra klokken 11-05. Læs mere på livslinien.dk

Det sidste besøg

Marcs mor havde sagt ja, selv om Bjørns psykiske problemer var taget til i den seneste tid. Han havde været soldat i mange år, og hans udstationeringer til alverdens brændpunkter havde efterladt ham med store ar på sjælen.

Han havde lukket sig inde i sig selv, og hans humør havde i lang tid svinget voldsomt. Den nylige skilsmisse havde langtfra gjort tingene bedre.

Men det var jo sønnens fødselsdag, så Marcs mor ville ikke nægte ham et besøg. Bjørn havde en Lego-figur med som gave, og den hjalp han først sin søn med at samle.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/20200311_jsu4907_preview.jpg
 Foto: Jesper Sunesen

Her ses Maya med postkortet fra faderen. Han skrev det, kort før bomben blev udløst og tog både ham og Mayas femårige bror Marc med i døden. Foto: Jesper Sunesen

DET ER EN BOMBE

Så rejste han sig og gik ud i køkkenet. ”Jeg har en sidste gave til Marc,” sagde han og bad sin ekskone om at sætte sig ind i stuen med deres dreng og vente.

Da han kom tilbage, holdt han en lille børnekuffert i hænderne. Hans fingre var nede under låget på kufferten, og der kom røg ud fra den. Kunne det være stjernekastere?

”Det er en bombe,” sagde Bjørn så og lod sprængstoffet detonere. Eksplosionen var altødelæggende. Taget lettede, og murene gav sig.

Hans ekskone overlevede mirakuløst, men da hun efter en uge i koma vågnede, stærkt kvæstet på Rigshospitalet, fik hun den værst tænkelige besked: Bjørn havde taget deres lille søn med i døden.

Der er nye afsnit i podcastserien "Afdødekontakt" hver fredag aften.

Sponsoreret indhold