Nyheder 30. november 2009

Master Fatman: Åbent hus for hjemløse

Entertaineren ved aldrig, hvem han finder i sin lejlighed, når han kommer hjem
Af af
Smæk dørene op, og del med andre, er Master Fatmans juleråd til alle
Smæk dørene op, og del med andre, er Master Fatmans juleråd til alle
Foto: Peter Grosen

Når den 44-årige entertainer slår dørene op til sin lejlighed ved Søerne i København, ved han aldrig, hvor mange mennesker der er i hjemmet.

Master Fatman med det borgerlige navn Morten Lindberg har nemlig for længst besluttet sig for, at noget af hans overflod skal bruges til at hjælpe folk i nød, skriver Hus Forbi i deres decembernummer, hvor der også er et interview med Bob Dylan.

20 sæt ekstranøgler er derfor sat i omløb blandt byens hjemløse, som permanent okkuperer 4 af hans værelser.

- Vi danskere lever i total overflod. Der burde være mere at dele ud af - alt andet er noget pis, siger han til hjemløseavisen.

Derfor sørger han altid for, at der er mad nok i køleskabet til både frokost og aften. Til gengæld kan han glæde sig over de mange eksotiske retter, som hans logerende nærmest kappes om at få lov at lave.

- Det er jo mennesker, som ellers skal hutle sig gennem tilværelsen, og når man først har slugt den danske privatlivsfrygt, er det da meget hyggeligere for mig, når her er mennesker, siger han.

Fatmans 9-årige søn Wilhelm har for længst vænnet sig til, at der er mange at dele med, når han hver anden uge bor hos sin far.

- Han har ikke noget problem med, at der er mennesker omkring ham. Nogle gange vil han selvfølgelig bare have sin far, og så lukker vi en dør og er sammen, fortæller Fatman.

I Hus Forbi-nummeret, som er på gaden den 1. december, er hans råd til alle at dele ud af det, man har.

- Jeg synes, man får en masse ud af at bo sammen med mennesker, der ikke er som én selv. Man får øje på sig selv. Hvor large er jeg, og hvad er egentlig vigtigt for mig? Når man er alene, vokser ens ego-tanker bare, siger han.

Sponsoreret indhold