Nyheder17. juli 2021

Massive problemer: Tog aflyses på stribe

Det er med al sandsynlighed et kabel, der er blevet revet over i forbindelse med noget gravearbejde, der er skyld i forsinkelser og aflysninger på Sjælland
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/072dpi_318967.jpg
 Arkivfoto: DSB

En signalfald er skyld i, at en række togafgange på Sjælland aflyses på stribe.

Signalfejlen kan lokaliseret til mellem Valby og Høje Taastrup, og det skaber massive problemer på skinnerne mellem Roskilde og Københavns Hovedbanegård, skriver DSB i en meddelelse.

Der er som minimum tale om flere afgange i retning mod Østerport, Holbæk og Kalundborg fra Høje Taastrup, som er blevet aflyst. Aflysningerne ser ud til at ramme flere afgange et godt stykke ud på eftermiddagen, fremgår det af Rejseplanen.

Artiklen fortsætter under tweetet ...

I skrivende stund er det tog med den seneste afgang, der står til at blive aflyst, et regionaltog i retning mod Østerport Station, der skulle være ankommet klokken 14.52.

40 MINUTTERS FORSINKELSE

Mellem Københavns Hovedbanehård og Holbæk samt Kalundborg kører der tog én gang i timen med stop på alle stationer, lyder det fra DSB.

Hos DSB kan kommunikationsafdelingen bekræfte over for SE og HØR, at der er signalfejl på Valby Station, der skaber forsinkelse på alle tog, og da Valby Station er et trafikalt knudepunkt, er der mange tog, der bliver ramt.

Er man så heldig, at ens afgang ikke er aflyst, må man dog stadig væbne sig med tålmodighed, for der kan være op til 40 minutters forsinkelse i begge retninger mellem Roskilde og Københavns Hovedbanehård.

Er du en af dem, der bliver forsinket med mere end 30 minutter på din rejse, så minder DSB om, at deres rejsegaranti dermed træder i kræft. Det vil sige, at man kan søge om kompensation for sin billet.

KABEL GRAVET OVER

Det er Banedanmark, der skal fikse signalfejlen, og de arbejder på at løse problemet.

Det tyder på, at massive forsinkelser skyldes, at et kabel er blevet gravet over.

Sådan lyder det fra SE og HØRs mand på stedet.

Med det oversavede kabel betyder det, at personale skal fysisk hen til togene og give dem lov til at køre. Det gør naturligvis processen en hel del langsommere.

S-togene er ikke berørt af signalfejlen.

Sponsoreret indhold