Mary og Frederik: For umodne til tronen

Det er ikke meget debattør Kjeld Koplev har til overs for kronprinsparret

Det er ikke meget debattør Kjeld Koplev har til overs for kronprinsparret

Foto: All Over

Der går nok ikke frygtelig mange år, før aldrende dronning Margrete går af og kronprins Frederik kan overtage tronen. Men debattøren Kjeld Koplev frygter det scenarie.
Han mener nemlig ikke, at kronprinsen og hans kone Mary er klar til at gå i mors fodspor.

- Kronprinsen er stadig en umoden, ung mand uden dybde og beklagelig vis også blottet for kulturel og social forståelse, skriver debattøren Kjeld Koplev, der tilmed også er forfatter og tidligere DR-radiovært, i et debatindlæg for Politiken.

Ifølge en unavngiven kilde skulle Koplev have læst sig til, at Frederik kun arbejder 40 dage om året - ikke meget for en rask, rørig og ung mand, mener han.

- Heller ikke kronprinsesse Mary er vokset til kongelig styrke. Hun svanser tilsyneladende overfladisk gennem tilværelsen på sylespidse høje hæle og med et affabelt smil på læberne, skriver han.

Læs også: Derfor kom Mary og Frederik for sent

Modsat parrets norske og engelske kolleger er Mary og Frede også vanvittigt uansvarlige, når det kommer til den økonomiske krise.

Kate og William frabad sig f.eks. bryllupsgaver, og bad folk donere penge til velgørenhed, og det norske par er hele tiden på sociale ærinder.

Og alt imens tuller Mary rundt i diverse modebutikker hele tiden, skriver Koplev.

Læs også: Frederik oser af sex - Mary er kedelig

Frederik og Mary skulle efter Kjeld Koplevs mening heller ikke besidde nogen former for kulturel viden eller funktion modsat Margrethe, der ofte er set i arbejdsbukserne på teatergulvet.

- Alle de kvaliteter, vi finder hos dronningen og prins Henrik, savner vi hos Frederik og Mary. Det kræver kultur, dybde, og social forståelse for at blive afløsere i et moderne monarki. Familieidyl, fester og fint tøj gør det ikke, afslutter han.

Læs hele indlægget her

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close