Nyheder28. august 2008

Mary: Har hyret berygtet spindoktor

Kronprinsessen har sørget for at få den bedste og dyreste pr-hjælp under sit ophold i Australien
Umiddelbart er der ikke meget, som signalerer kongelig person på shoppingtur. Det var dog ikke tilfældigt, at Marys bleindkøb blev et større tilløbstykke. Det havde hendes australske PR-agent nemlig sørget for
Umiddelbart er der ikke meget, som signalerer kongelig person på shoppingtur. Det var dog ikke tilfældigt, at Marys bleindkøb blev et større tilløbstykke. Det havde hendes australske PR-agent nemlig sørget for
 Foto: All Over

En kronprinsesse har aldrig fri. Selv Marys private besøg i det tidligere hjemland Australien iscenesættes og ophøjes til noget officielt.

For hende handler det om at blive markedsført på den rigtige måde, og det sørger en hundedyr spindoktor for. I mangel af rigtig officielle, kongelige gøremål organiserer PR-agenten Nina Fudala i stedet, at bleindkøb til de små royale numser og lignende dagligdagsting bliver en stor begivenhed.

- Prinsessen dukker op tirsdag, annoncerede hun, da Mary, børn, barnepiger og 18 kufferter med det "mest fornødne" landede i Hobart på Tasmanien.

Som sagt så gjort. Tirsdag eftermiddag kørte det kongelige "feriebarn" iført smuk makeup, røde negle og designertaske ganske rigtig i byen for at købe bleer til sine børn, og billederne af den "helt almindelige" husmor Mary gik verden rundt.

Berømt og berygtet

Kvinden, som er hyret til at hjælpe Mary med at sælge sig selv og sine almindeligheder på rette vis, er både berømt og berygtet.

Berømt for sin fortid som korrespondent på den australske landsdækkende TV-kanal ABC.

Berygtet, fordi hun er ekstrem dyr i drift. Det fik de australske skatteydere at føle, da hun i 2004 var i aktion for kronprinseparret under deres officielle rejse down under. 300.000 kroner måtte australierne bøde for hendes to uger lange indsats, hvilket skabte vild opstandelse.

Danskerne betaler

Denne gang kan australierne imidlertid tage det roligt. Mary er ikke på officielt besøg og kan derfor ikke tørre sine PR-udgifter af på værtslandet. I stedet bliver regningen betalt via apanagen, hvilket på nudansk vil sige de danske skatteydere.

Hvor stor hendes regning bliver i denne omgang, vil hun dog ikke ud med. Og pressechef Lene Balleby meddeler blot, at "hoffet samarbejder med Nina Fudala om pressehåndteringen i forbindelse med kronprinsessens officielle gøremål under opholdet".

Sponsoreret indhold