Nyheder5. maj 2022

Mary Fonden: Krænkelser på Herlufsholm er "chokerende”

Mary Fonden kalder afsløringerne på Herlufsholm Kostskole for "chokerende"
https://imgix.seoghoer.dk/christian_2_8.jpg
 (Foto: Keld Navntoft)

Mary Fonden, der kæmper mod mobning og krænkelser, reagerer nu på den TV 2-dokumentar, der afslører skræmmende forhold på Herlufsholm Kostskole.

I en mail til TV 2 skriver Helle Østergaard, der er direktør i Mary Fonden, at de normalt ikke kommenterer på enkeltsager:

- Når det er sagt, er det klart, at det gør et stort indtryk at høre de her beretninger om mobning, vold og overgreb fra de unge, der medvirker i dokumentaren. Det er meget voldsomt og chokerende, og jeg føler virkelig med de unge mennesker, det er gået ud over, skriver Helle Østergaard til TV 2.

Kronprinsesse Mary skabte Mary Fonden i 2007 for netop at kæmpe imod mobning og udstødelse. Desuden går hendes søn prins Christian allerede på skolen, mens prinsesse Isabella snart bliver elev der.

I aften fortæller TV 2 i dokumentaren "Herlufsholms Hemmeligheder", at skolen så sent som i 2021 har set sig nødsaget til at bortvise fire elever.

Eleverne blev bortvist, fordi de har optaget videoer af forskellige former for krænkelser, som de har deltaget aktivt i.

Den ene af episoder handler eksempelvis om en elev, som blev bundet på hænder og fødder, for så senere at blive at blive slæbt ind i en bruser – mens episoden blev filmet.

Sponsoreret indhold