Mary: 50.000 kroner for sit gode hjerte

Hvad skulle kongehuset dog gøre uden Mary?

Hvad skulle kongehuset dog gøre uden Mary?

Foto: All Over

Kronprinsessen får ALT for damernes Kvindepris 2008, fordi hun er en rollemodel som moderne kvinde, der på fornemste vis formår at balancere sit professionelle virke med livet som mor og hustru.

Kronprinsessen går helhjertet ind i alle de hverv, hun engagerer sig i. Hun er protektor for en række nøje udvalgte organisationer fra humanitært arbejde og forskning til kultur og mode. Og den bevågenhed, hun skaber omkring sine protektioner, gør en stor forskel.

Desuden har Kronprinsessen taget initiativ til stiftelsen af Mary Fonden, der bl.a. hjælper voldsramte kvinder og børn.

- Kronprinsesse Mary har formået at modernisere og menneskeliggøre sit kongelige hverv og er dermed den fornemste rollemodel, vi kan få. Hun har hjertet med i alt, hvad hun foretager sig. Hun engagerer sig og bruger tid på sine protektioner - fylder ikke bare sin rolle ud som kransekagefigur og dekorativ staffage. Derfor får hun ALT for damernes Kvindepris," siger ALT for damernes chefredaktør Hanne Høiberg.

Stolt Mary

- Jeg er meget stolt og beæret over at få prisen. Jeg er utrolig glad for at få den anerkendelse af, at måden, jeg udfylder min rolle på, har betydning og er værdsat. Det betyder meget for mig, udtaler en taknemmelig kronprinsesse.

ALT for damernes Kvindepris uddeles i år for 26. gang. Med årets pris følger et legat på 50.000 kroner, som Kronprinsesse Mary vil donere til Mary Fondens indsats for voldsramte kvinder.

ALT for damernes Kvindepris blev stiftet i 1983 for at hylde kvinder, der har gjort en bemærkelsesværdig personlig indsats. De seneste fem års prismodtagere er: Maternity Worldwide, socialrådgiver Tine Bryld, Charlotte-Odile Poulsen, KVINFOs mentornetværk, skuespilleren Birthe Neumann.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close