Nyheder10. september 2021

Martins hundehvalp spiste giftige svampe og døde: Nu advarer han andre

Labrador-hvalpen Tikko nåede kun at være hos Martin i to uger før den døde på tragisk vis
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/tikko1.jpg
 Foto: Privat

Efter halvandet års søgen lykkedes det endelig for få uger siden for politibetjenten Martin Pedersen fra Odense at finde sin nye hund.

Valget faldt på Tikko, en lille brun labrador-hvalp, som både skulle være Martins fremtidige jagtmakker og være selskab til sønnen Oscar.

- Min søn er startet i 5. klasse, så han har ikke længere pasningstilbud inden skole. Så planen var, at det hele kunne passe sammen, så han også havde en at være alene med om morgenen.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/tikko2.jpg

Foto: Privat

- Vi var super benovede over, hvor god Tikko var i sin drift, og alle de der ting, man kan sige om en hund, siger Martin Pedersen til SE og HØR.

Men Tikkos liv endte med at blive meget kortere, end det skulle have været.

Efter en gåtur torsdag i sidste uge, afgik Tikko ved døden lørdag efter en voldsom forgiftning - en oplevelse der tog hårdt på både Martin og sønnen Oscar.

  • - Det er der, hvor mænd bliver til drenge. Så jeg var ikke mere sej, end at jeg også fik et lidt utæt ansigt, siger Martin.

Skæbnevanger Gåtur

Da Martin og Tikkos gåtur torsdag lakkede mod enden, besluttede han sig for at lade Tikko gå frit, så han forhåbentligt kunne besørge, inden de skulle hjem.

Men da Tikko gjorde antræk til at komme af med det, han skulle, fik han pludselig færten af nogle svampe i nærheden.

- Sådan en labrador-hvalp har jo et godt spise-gen, så han stak straks snuden i jorden, og jeg kunne se, han stod og gumlede på et eller andet, siger Martin Pedersen.

Martin kom hurtigt Tikko til undsætning, fik svampene ud af munden og spulede den med noget vand.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/tikko4.jpg

Det var svampen "Almindelig Netbladhat" som endte med at tage livet af Tikko. Foto: Privat

Umiddelbart så det ikke ud til, at Tikko havde taget skade af svampene, men den efterfølgende dag, fik hvalpen dårlig mave, kastede op og blev mere afkræftet.

Tikko blev indlagt på Odense Dyrehospital fredag eftermiddag, og da Martin ankom var hunden så dårlig, at han troede den skulle dø.

Hunden fik det bedre, men lørdag gik det igen i den forkerte retning, og det blev besluttet, at Tikko måtte aflives.

Martin måtte selv overbringe den triste nyhed til sønnen Oscar.

- Han blev først glad, da han hørte, vi skulle ned kigge til hunden. Men da han fik at vide, at vi skulle aflive den, så væltede hans verden selvfølgelig sammen, siger Martin Pedersen, der også selv var påvirket af situationen.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/tikko3_0.jpg

Tikko og Martins søn Oscar. Foto: Privat

- Jeg var jo fyldt med skyldfølelse. Kunne jeg have gjort noget tidligere?

Dyrlægen fortalte dog Martin, at selv hvis en voksen mand tog en bid af svampen, som Tikko havde fået fat i, havde han også fået svære komplikationer.

- Bare det, at hunden har haft svampen i munden, var slemt nok. Så dyrlægen mente ikke, jeg kunne have gjort noget andet, siger Martin.

Advarer hundeejere

Siden Martin Pedersen delte den triste historie om Tikko på Facebook lørdag, er opslaget næsten nået ud til 4000 mennesker.

Han håber, at det kan få andre hundeejere til at være varsomme med, hvor de sætter deres hunde løs.

- Hvis nu, jeg kan være brikken, der gør, at der bare er et par andre, der er opmærksom på de svampe her, så synes jeg bestemt, det kunne være fornuftigt at få det udbredt, siger han.

Selvom historien om Tikko endte tragisk, er Martin og sønnen Oscar nu ved at skrive et nyt kapitel - de fik nemlig tilbudt en ny hund fra samme kuld som Tikko af kennelen.

- Det er noget af en rutsjebanetur mentalt og fødselsmæssigt. Men vi valgte at gøre det alligevel. Det var selvfølgelig det, vi skulle.

- Vi har også valgt at kalde ham for Tikko. Vi syntes ikke, vi var helt færdige med det navn, siger Martin Pedersen.

Sponsoreret indhold