Nyheder13. oktober 2023

Martin Henriksen vil i Europaparlamentet for Nye Borgerlige

Nye Borgerlige har ikke tidligere forsøgt at komme i Europa-Parlamentet, men nu skal Martin Henriksen være partiets spidskandidat til EU-valg
Retssagen mod Morten Messerschmidt fortsætter ved Retten på Frederiksberg, fredag den 2. december 2022. Martin Henriksen forlader retten. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Martin Henriksen vil i Europaparlamentet for Nye Borgerlige.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Nye Borgerlige vil forsøge at komme i Europa-Parlamentet, og det bliver Martin Henriksen, som skal føre an i den kampagne.

Den tidligere formandskandidat i Dansk Folkeparti meldte i april sidste år, at han var "mæt af politik", men han har fundet lysten igen hos Nye Borgerlige.

- Jeg er stolt over og glad for det kandidathold, vi har sat sammen. Med Martin Henriksen som spidskandidat, skriver partistifter og leder Pernille Vermund i et nyhedsbrev fredag.

Martin Henriksen har, efter at han tabte et formandsopgør i DF til Morten Messerschmidt i januar 2022, arbejdet med planer om at stifte et nyt parti. Det blev ikke til noget.

Han kommer som spidskandidat hos Nye Borgerlige til at arbejde med samme udgangspunkt, som han tidligere har haft: At EU's magt skal begrænses, og at Danmark på sigt kommer ud af EU.

- Stod det til os, så skulle vi stemme om et EU eller et EF. Men vi er langt fra et flertal for en sådan folkeafstemning, skriver Pernille Vermund i nyhedsbrevet.

Det er første gang, at Nye Borgerlige stiller op i et valg til EU-Parlamentet.

Der skal vælges 15 danske medlemmer af Europa-Parlamentet, når der er valg 9. juni 2024.

Nye Borgerlige har ikke tidligere forsøgt at komme i Europa-Parlamentet.

Vermund ventes genvalgt som formand for Nye Borgerlige på partiets årsmøde i slutningen af oktober.

Hun meddelte i januar, at hun så hurtigt som muligt ville stoppe som formand og træde ud af Folketinget efter næste folketingsvalg.

Men efter en tumultarisk og kort periode med Lars Boje Mathiesen som formand, valgte Vermund, at hun igen vil tage teten i partiet, som hun stiftede i 2015 sammen med Peter Seier Christensen.

De øvrige kandidater på partiets liste til EU-valget i foråret 2024 er Carsten Winther, Githa Nelander, Gitte Bundgaard Andersen, Jonas René Jensen, Karsten Byrgesen, Rebecha Foged og Tenna Røberg.

Sponsoreret indhold