Nyheder10. januar 2024

Martin Henriksen vidste intet om partiopløsning

EU-spidskandidat i Nye Borgerlige kalder det "meget mærkeligt", at han ikke vidste noget om partiets opløsning
Retssagen mod Morten Messerschmidt fortsætter ved Retten på Frederiksberg, fredag den 2. december 2022. Martin Henriksen forlader retten. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Martin Henriksen er forundret over, han ikke vidste noget om Nye Borgerliges pludselige opløsning.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Spidskandidaten til det kommende europaparlamentsvalg for Nye Borgerlige, Martin Henriksen, har intet vidst om partiets opløsning, der er blevet meldt ud onsdag.

Det kalder han "meget mærkeligt".

- Jeg ville gerne have været orienteret. Det er meget logisk. Men det er der mange, der ikke har været, kan jeg forstå, siger han.

- Jeg stillede op, fordi jeg har ment noget seriøst med det, og det bruger man jo også tid og penge på. Det er ikke billigt at føre valgkamp. Det er da mærkeligt, siger han.

Om sin egen politiske fremtid er Martin Henriksen tvetydig. Han er tidligere folketingsmedlem, dengang for Dansk Folkeparti, men lever i dag et liv som sikkerhedsvagt, hvor politik ikke længere fylder hele hverdagen.

- Det, der fylder mest i min hverdag, bliver ikke ændret af det her. Det er ikke verdens undergang, men det er mærkeligt. Det er meget mærkeligt, siger han.

Han siger, at han umiddelbart ikke har tanker om at melde sig ind i et andet parti. Henriksen har ingen plan b, fortæller han.

Martin Henriksen var i en årrække en profileret politiker for Dansk Folkeparti, men meldte sig siden ud. Han meldte sig ind i Nye Borgerlige i juni og blev præsenteret som spidskandidat for det EU-kritiske parti i oktober.

Dengang fortalte han, at det var med ambitioner om at "slå et slag for dansk suverænitet" og at få bremset migrantstrømmen.

Martin Henriksen havde glædet sig til at være med til at genopbygge partiet, siger han nu.

- Det første skridt på vejen var EU-valget.

Europaparlamentsvalget afholdes 9. juni, og Nye Borgerlige stod til at stille op for første gang.

Sponsoreret indhold