Nyheder11. juni 2024 (opd. 11. juni 2024)

Martin Brygmann droppes på stribe

Flere samarbejdspartnere har valgt at vinke farvel til Martin Brygmann efter DR-dokumentaren "Sexisme i musikbranchen"
Portræt af Martin Brygmann i forbindelse med at artisterne til TV 2s underholdningsprogram Toppen af Poppen 2022 præsenteres på et pressemøde i København, onsdag den 31. august 2022.. (Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix)
Selv har Martin Brygmann meddelt på sine sociale medie-kanaler, at han holder en længere pause og derfor aflyser sine kommende arrangementer. Han skulle for eksempel have optrådt på Smukfest med sit "Brygmann & Venner"-show.
 Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Flere bookingbureauer har fjernet skuespiller og musiker Martin Brygmann fra deres hjemmesider.

Det skriver Ekstra Bladet.

Blandt bureauerne er Jangmarks Agentur, Arte Booking og Athenas.

Direktør i Jangmarks Agentur Jørgen Jangmark siger til Ekstra Bladet, at "jeg bestemmer selv, hvem jeg vil have på min hjemmeside".

- Og hele den sag har gjort, at det er et problem med ham. Vi kan ikke sælge ham mere, lyder det.

Det sker i kølvandet på en DR-dokumentar om sexisme i musikbranchen, hvor flere kvindelige musikere fortæller om oplevelser med krænkende adfærd.

I begge afsnit er det anonymiseret, hvem kvinderne fortæller om. Men i et opslag på Facebook har Brygmann selv fortalt, at dele af dokumentaren handler om ham.

Mandag skrev han på Facebook, at han anerkender, at hans samarbejdspartnere står i en svær situation.

- De vil i de kommende dage blive kontaktet af pressen for svar på, om de stadig har mig på programmet.

- Selv om flere af dem er klar over, at de fortalte historier har flere nuancer, har jeg besluttet mig for at holde en pause de næste måneder og aflyse mine arrangementer, lød det.

Brygmann siger selv, at ham og hans advokat gennem måneder forud for udsendelsens premiere har forsøgt at komme i dialog med DR for at påpege fejl i dokumentaren og få forelagt dokumentation for anklagerne.

Athenas, som man kan booke foredragsholdere igennem, oplyser til Ekstra Bladet, at man har fjernet ham fra plakaten efter hans melding om at trække stikket.

- Vi bakker op om denne beslutning, som vi også betragter som den rigtige, skriver virksomheden til mediet.

Også Tajmer Booking & Management har ifølge Ekstra Bladet fjernet Martin Brygmann fra deres hjemmeside. Men de ønsker ikke at udtale sig om det.

Martin Brygmann har også besluttet ikke at optræde på Smukfest 2024, meddelte festivalen mandag.

Tirsdag udtaler DR's direktør for DR Kultur, Børn og Unge, Henrik Bo Nielsen, at mediet ikke kommer til at tilbyde Brygmann nye opgaver og samarbejder foreløbigt.

Direktøren har ikke ønsket at stille op til interview med DR, men skriver i en kommentar:

- Vi fører ikke lister over kunstnere, vi ikke vil samarbejde med. Samarbejder i DR bliver indgået på baggrund af en helhedsvurdering i den konkrete situation.

- Så hvis du spørger mig her og nu, om vi vil indgå et samarbejde med Martin Brygmann i morgen, så er svaret nej.

På det "foreliggende grundlag" har Henrik Bo Nielsen ikke planer om at undersøge forhold på DR-produktioner, som Brygmann har været del af.

- Men der kan jo altid komme nye oplysninger, skriver DR-direktøren.

Sponsoreret indhold