MÄRTHA LOUISE

Den kommende konge, Haakon, giftede sig med Mette- Marit - en enlig mor, hvis fortid udspillede sig blandt Oslos mere tvivlsomme jetsettere, hvor hurtige penge og stoffer var en del af hverdagen. Læg så dertil, at Mette Marits nu afdøde far - altså kronprinsens svigerfar - flyttede sammen med en falleret stripper. Vi er med andre ord tæt på at kunne tale om en sæbeopera.

senest har Haakons lillesøster, Märtha Louise, valgt at bidrage til festlighederne. Formedelst 22.000 kroner (dog norske) tilbyder hun nu sine undersåtter at få kontakt med engle. Tidligere har prinsessen i fuld alvor tilkendegivet, at hun også ser sig i stand til at heale samt tale med heste. Så måske man også kan få disse ydelser med i købet.

Se, folk går og roder med så meget. Hvorfor skulle prinsesser af Norge ikke også gøre det? Og hvis Märtha Louise føler behov for at udfylde sin luksustilværelse med lidt overnaturlige sysler, så hende om det.

Filmen knækker i det øjeblik, hun føler behov for at delagtiggøre offentligheden i sine sære tilbøjeligheder - og tilmed at tage penge for narværket. Lige præcis da overskrider Märtha Louise den hårfine grænse, som kongelige skal holde sig indenfor.

De kongelige har et hav af privilegier, men de er nødt til at forstå, at prisen er, at de ikke bare kan udfolde sig som alle andre dødelige. Og naturligvis er det helt ude i hampen, at et medlem af det norske kongehus forsøger at score penge på at skaffe folk kontakt med engle. Det er så syret, at man forstår forfatteren Jan Guillou, når han kalder prinsessen for syg.

Det er derfor helt forståeligt, at visse norske medier nu opfordrer Märtha Louise til at tage konsekvensen. At frasige sig prinsessetitlen. Så er der nemlig frit slag. Som eks-prinsesse kan hun kommunikere med alle de engle og heste, hun overhovedet orker.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close