Nyheder25. december 2007

MARIE CAVALLIER: JUL MED MARGRETHE

Prins Joachims forlovede fejrede højtiden sammen med sin kommende svigerfamilie på Marselisborg Slot i Århus
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/royalt/mariejul-jpg.jpg

Til maj bliver Marie Cavallier gift med prins Joachim, så hun kan lige så godt begynde at vænne sig til de danske traditioner. Derfor var hun naturligvis også inviteret med, da kongefamilien sædvanen tro fejrede julen på Marselisborg Slot i Århus.

Selve juleaften indledtes med gudstjeneste i Århus Domkirke. Og for første gang var prins Christian med i kirken. Han kom sammen med sin mor og far, men forlod kirken sammen sine stolte bedsteforældre, Margrethe og Henrik.

Christians lillesøster, Isabella, er endnu for lille til at kunne holde sig i ro under en lang gudstjeneste, så hun blev hos barnepigerne på Marselisborg.

Efter gudstjenesten gik turen tilbage til slottet, hvor kokken havde disket op med den helt særlige menu, de kongelige foretrækker: Først risengrød - med mandel og gave - så gås og til sidst engelsk julekage, som dronningen selv havde hjembragt fra London.

Måske havde al den tunge julemad havde slået bunden ud Marie Cavallier. I hvert fald blev hun tilbage på slottet sammen med Frederik, da turen første juledag atter gik mod Domkirken til højmessen kl. 10.

Gudstjenesten denne dag er også cirka dobbelt så lang som aftenen før, og det havde kun regentparret samt Joachim og Mary altså mod på.
Dog forlod Henrik - helt efter sædvanen - kirken efter godt en time, mens de tre øvrige holdt ud til den bitre ende.

Den royale familie bliver i Århus frem til nytårsaften, hvor dronningen jo skal være tilbage på Amalienborg i tide til sin tale til folket.

Sponsoreret indhold