Nyheder23. september 2014

Marie Carmen Koppel: Jeg var tæt på at dø

Kollapsede i sin lejlighed med livstruende tilstand
Af af
Sangerinden Maria Carmen Koppel kollapsede i sin lejlighed for to år siden og var tæt på at dø
Sangerinden Maria Carmen Koppel kollapsede i sin lejlighed for to år siden og var tæt på at dø
 Foto: Maria SattrupFor to år siden kollapsede sangerinden Maria Carmen Koppel pludseligt i sin lejlighed - og blev kort tid efter diagnosticeret med en sygdom, der for altid vil følge hende.

Det fortæller en ærlig Maria Carmen Koppel til ugebladet SØNDAG.

Sangerinden havde netop afleveret sin datter i skole, da hun hjemme i sin lejlighed får det dårligt: Hun er svimmel, har kvalme og er 'ved siden af sig selv'.

Til al held kommer sangerinden pr-agent forbi, som hurtigt aner uråd og får tilkaldt en ambulance.

LÆS OGSÅ: Se klippet: Maria Carmen Koppel skræmt fra vid og sans

LÆS OGSÅ: Tæt på at dø: Her er HELE Niarns afskedsbrev

LÆS OGSÅ: Niarn tæt på at drikke og sniffe sig ihjel

På hospitalet konstaterer lægerne, at Maria Carmen Koppel har fået syreforgiftning, også kendt som diabetisk ketoacidose: En livstruende tilstand, som kan opstå akut hos mennesker, der har insulinkrævende diabetes.

Maria Carmen Koppel vidste dog ikke, at han hun diabetes:

- Jeg havde haft en masse forskellige symptomer, som kom og gik. Men jeg skubbede det fra mig og tænkte, at det nok skyldtes, at jeg var stresset, at jeg ikke sov så godt, og at det nok var, fordi jeg ikke sov, at jeg pludselig mistede appetitten, og at det sikkert hang sammen med, at jeg var holdt op med at ryge, at jeg syntes, alting med ét lugtede så mærkeligt. Men det var altså den syreforgiftning, der voksede rigtig hurtigt og hobede sig op i min krop, fortæller Maria Carmen Koppel til SØNDAG.

Om lidt er sangerinden aktuel med et nyt album, hvor nogle af sangene også kredser sig om hendes nærkontakt med døden:

- Man bliver rystet i sin grundvold, når man oplever noget, der er så alvorligt, og det er en lang proces at finde tilbage og finde sit nye ståsted i livet. Jeg kan godt se, at der er andre, der oplever det anderledes. Jeg synes tit, jeg i tv og blade ser folk fortælle om, at de har været syge og ved at dø, men hvordan det har lært dem det og det, og nu er deres liv meget bedre end før. Det er bare ikke den proces, jeg oplever, siger hun til SØNDAG.

Sponsoreret indhold