Nyheder5. august 2011

Maria Montell: Jeg er oversensitiv

Den danske sanglærke kan slet ikke lade være med at hjælpe folk i nød
Af af
https://imgix.seoghoer.dk/media/701ab63b06c04fbd9b43ea09a75855b5.jpg
 Foto: All Over

Lige siden folkeskolen har Maria Montell med egne ord været besat af at hjælpe de svage. Hun var der for de svage i klassen, når de blev mobbet, og hun hev stemningen op med lidt klovneri, hvis folk var nede. Og nu er alle de gode intentioner også kommet Afrika til gode.

Sangerinden er netop kommet hjem fra en rejse til Kenya, hvor hun har været med til at fremme det såkaldte Lifestraw. En dansk opfindelse der filtrerer forurenet vand ved hjælp af et sugerør.

- Nu har vi givet Lifestraw til en masse kenyanere, som så får rent vand i et par år. Men hvad så bagefter? Jeg vil ikke efterlade dem følelsen af at tisse i bukserne, hvor det kun luner i starten. Jeg vil være med til at gøre noget, der er endnu mere langsigtet. Det er bare en start for mig det her, siger Maria Montell til Alt for Damerne.

Men også i privaten lever sangfuglen en smule afrikansk. Bytøsen er flyttet på landet sammen med sin mand, Thomas Villum Jensen, og her skal deres seksårige søn hente brænde et stykke væk fra landejendommen.

- Jeg har fundet ud af, at et liv i simplicity tænder mig helt vildt. Det var ikke umiddelbart det, jeg troede, vi skulle, men da vi var ude og se stedet, sagde jeg til Thomas: "Her vil jeg bo!" Og så sagde Thomas: "Well, det vil jeg sgu egentlig også gerne." Og jeg kunne se, at børnene var i deres rette element, siger hun.

Læs mere: Maria Montell: Svær at score

Sponsoreret indhold