Maria Lucia i ny kæmpe musical

Maria Lucia er klar til \

Maria Lucia er klar til "The Sound of Music". Foto: Mikael Rieck

Hun har taget publikum med storm med roller som Belle i "Skønheden og udyret" og Jasmin i "Aladdin". Nu står 31-årige Maria Lucia overfor endnu en af de store udfordringer, når hun til september skal udfylde rollen som Maria Rainer i den ikoniske musical "The Sound of Music".

Men faktisk er det ikke første gang, at musicalstjernen og sangerinden prøver kræfter med rollen som den unge nonne-lærling, der bliver guvernante for Kaptajn von Trapps syv børn i 1920'ernes Østrig.

Det fortæller Maria Lucia, da Ritzau Fokus møder hende på pressetur i Salzburg, hvor hun sammen med stykkets anden hovedrolleindehaver, Jens Jacob Tychsen, og instruktøren er på inspirationstur.

- Jeg har lavet forestillingen før på et friluftsteater, da jeg var 17-18 år. Men det er toppen af kransekagen at få lov til at spille den professionelt på et velrenommeret teater, siger Maria Lucia til Ritzau Fokus.  

Fordi rollen som Maria Rainer ikke er ukendt for sangerinden, var det heller ikke uden betænkeligheder, at hun besluttede sig for at tage den.

- Man tænker, om man egentlig kan tilføre rollen noget nyt, men alligevel brugte jeg ikke mange sekunder, før jeg tænkte, at selvfølgelig skulle jeg tage den.

- Det er en episk rolle og moderen til alle musicals og for at sige det lidt banalt, så er det rart at få den krydset af listen, siger hun og tilføjer, at hun er sikker på, at mere livserfaring er nøglen til at spille rollen med mere dybde denne gang.

Samtidig har musicalen også en helt særlig plads i hendes hjerte, fortæller hun. "The Sound of Music" er nemlig den første musical, hun nogensinde så.

- Jeg har minder fra den, fra da jeg var omkring 3-4 år. Jeg kan huske, at når den blev sendt på DR omkring juletid, så var der altid en pause midt i, hvor der blev spillet klassisk musik. Og jeg husker frustrationen over, at den ikke fortsatte med det samme, for jeg ville bare se den nu. Så min far endte med at optage den på video, så jeg kunne se den igen, griner sangerinden.

"The Sound of Music" får premiere 17. september på Det Ny Teater. Rollen som Kaptajn von Trapp spilles af Jens Jacob Tychsen, og instruktøren er Daniel Bohr. 

/ritzau/FOKUS

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close