Nyheder23. december 2017

Margrethe Vestager: Pynter op med sjove politikernisser

Man kan tage Margrethe Vestager ud af Danmark, men ikke Danmark ud af hende. Det bærer EU-kommissærens kontor tydeligt præg af her ved juletid.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/margrethe-vestager.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Endeløse grå gange, der pludselig prydes af juletræ og julestjerner i loftet.

Så er vi havnet det rigtige sted i den kæmpestore Berlaymont-bygning i Bruxelles, hvor Margrethe Vestager, 49, nu i godt tre år har huseret som EU’s konkurrencekommissær.

Indenfor på sit kontor er hun i fuld sving med at udnytte en af sine sparsomme pauser til at stå på hovedet i en kasse fra en produktionsskole fyldt med julepynt.

Artiklen fortsætter under billederne ...

https://imgix.seoghoer.dk/margrethe-vestager-0.jpg
 Foto: Peter Grosen
Frem af kassen kommer også kræmmerhuse lavet af Christiansborgs tidligere kobbertag samt et julebillede af familiens elskede hund Karlo. (Foto: Peter Grosen)
https://imgix.seoghoer.dk/margrethe-vestager-20.jpg
 Foto: Peter Grosen
– Jeg har gode minder fra Christiansborg, som jeg synes er et af de smukkeste steder i Danmark, og jeg savner da mine gamle kolleger, fortæller Margrethe Vestager, som har juleminder med fra tiden i dansk politik i form af bl.a. Pia Kjærsgaard og Anders Fogh som kravlenisser. (Foto: Peter Grosen)

Sjove nisser

– Jeg kan ikke huske, hvem der har lavet dem, men det er en person med sans for humor, siger hun og fisker nogle af sine tidligere kolleger i Folketinget frem som kravlenisser.

At julen betyder noget ganske særligt for Margrethe og hendes danske kolleger, fik deres udenlandske af slagsen lov at smage for nylig.

– Vi besluttede at invitere dem på en rigtig dansk hjemmelavet julefrokost. Det var så hyggeligt, men det bedste var, at alle havde gjort sig så stor umage. Der var blevet hentet rullepølseslag fra Danmark, lavet medisterpølse, leverpostej, rødkål og hele pibetøjet, fortæller hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/margrethe-vestager-2.jpg
 Foto: Peter Grosen
Upersonligt kan man ikke kalde Margrethes kontor, hvor hele familien plus hunden Karlo er med på sidelinjen i form af massevis af fotos. (Foto: Peter Grosen)

Frokosten blev godt modtaget, selv om de udenlandske kolleger undrede sig over, hvorfor danskerne spiser så meget gris.

– Hernede spiser de jo meget mere fisk og skaldyr. Men jeg havde ingen anden forklaring, end at det nok er et levn fra dengang, hvor man mere eller mindre levede af kål og kartofler hele året, og når så grisen blev slagtet til jul, skulle intet gå til spilde, fastslår Margrethe.

Læs mere om Margrethe Vestager i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Se Margrethe Vestager fortælle om sin jul i videoen:

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

Sponsoreret indhold