Nyheder12. januar 2009

Margrethe: Snyder sig foran i køen

Når dronningen fra i dag begynder på sit nye job på Nordisk Film, forventer regenten at få en forlomme i kantinekøen
Når majestætens mave rumler, har kollegerne bare at flytte sig i en fart
Når majestætens mave rumler, har kollegerne bare at flytte sig i en fart
 Foto: All Over

I dag begynder dronning Margrethe sit nye job på Nordisk Film, hvor hun skal arbejde på filmatiseringen af H.C. Andersens eventyr "De vilde svaner", som hun har tegnet scenografien til. Det er dog ikke en helt almindelig arbejdsdag på lige fod med de andre filmfolk, der venter dronningen.

Forud for Margrethes ankomst har Nordisk Film ifølge Ekstra Bladet sikret sig, at alle medarbejdere kan begå sig omkring dronningen, og de er også blevet instrueret i de specielle hensyn, der skal tages omkring regenten.

Giv Margrethe en forlomme

Medarbejderne skal for eksempel lade dronningen komme foran i køen i kantinen og huske at titulere hende med "De" og "Deres Majestæt".

I en intern mail, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af, skriver Britta Hansen, som er studio- og facility-manager på Nordisk Film:

- Hvad gør man f.eks., hvis man står i køen til den varme ret i kantinen, og dronningen nærmer sig? Hvis dronningen spiser i kantinen, er det almindelig høflighed, at man diskret flytter sig for hende og lige prikker dem, som står foran i køen, så de gør det samme.

Hold døren for Margrethe

Den opfordrende mail indeholder dog ikke kun instruktioner i, hvordan man behandler en sulten dronning. Medarbejderne får også besked på at holde døren for hende, hvis hun nærmer sig en dør, og så byder den også på en lille reminder i tiltaleformen.

- En god sætning er altid: "Kan jeg hjælpe dronningen med noget?" eller " kan jeg gøre noget for dronningen", som det lyder i den interne mail, der også opfordrer filmfolkene til at hilse regenten med "Godmorgen, Deres Majestæt" eller "goddag, Deres Majestæt".

Skuespillerene er forundret

På Nordisk Film vækker mailen en del harme, og det er bestemt ikke alle medarbejdere, der har tænkt sig, at lade Margrethe snyde foran i køen.

- Hvis hun kommer hen i køen, vil jeg nok sige, at jeg kom først, så jeg tror, hun måtte vente. Jeg er jo også ældre end hende, siger Kjeld Nørgaard fra "2900 Hapiness" til Ekstra Bladet.

Han kollega Susanne Storm er heller ikke meget for at skulle hoppe og springe for majestæten.

- Jeg ved sgu ikke, om jeg ville flytte mig i madkøen. Sikkert ikke, siger "2900 Happiness"-skuespilleren.

Sponsoreret indhold