Nyheder11. oktober 2022

Mange migranter krydser farlig jungle for for at komme til USA

Darién-junglen forbinder Panama og Colombia
Alene frem til september har over 150.000 migranter krydset Darién-junglen mellem Panama og Colombia i år, viser tal.
Alene frem til september har over 150.000 migranter krydset Darién-junglen mellem Panama og Colombia i år, viser tal.
 Foto: Fernando Vergara/AP/Ritzau Scanpix

Et rekordhøjt antal migranter har vovet sig gennem den farlige jungle mellem Panama og Colombia i år.

Det viser nye tal mandag.

Tal fra Panamas migrationsmyndigheder (SNM) viser således, at 151.582 migranter har taget turen gennem Darién-junglen, som forbinder Panama og Colombia, mellem januar og september.

Blandt dem er 21.570 mindreårige.

Hele sidste år tog 133.726 migranter turen gennem junglen fra Colombia til Panama. Panamanske myndigheder vurderer, at tallet i år kan have rundet 160.000 i løbet af de første dage af oktober.

De fleste migranter flygter fra fattigdom og vold og med et håb om at nå til USA. Langt størstedelen kommer fra Venezuela.

- Der har allerede været et hidtil uset antal venezuelanere, der har sat deres liv på spil ved at krydse den tætte jungle mellem Syd- og Mellemamerika, siger lederen af Den Internationale Organisation for Migranter i Panama, Giuseppe Loprete.

Panama siger, at landet er det eneste land, der tilbyder migranter humanitær hjælp i Darién-junglen. Det har derfor bedt om hjælp fra nabolandene til at løse krisen.

Efter at have krydset junglen transporterer myndighederne migranterne til Costa Rica, hvorfra de kan fortsætte deres rejse.

Panamas grænsemyndigheder oplyste i september, at mindst 18 migranter har mistet livet i den berygtede jungle i år.

Den bjergrige Darién-jungle er 160 kilometer lang og 50 kilometer bred. Den kontrolleres af kriminelle grupper, der er kendt for at begå røverier og seksuelt misbrug.

Derudover står migranter, som krydser den berygtede og uudforskede jungle, også over for flere naturlige farer i form af blandt andet giftige slanger og edderkopper.

Sponsoreret indhold