Nyheder 29. november 2021

Mandag sker det: Mundbind er tilbage

Fra mandag skal vi finde mundbindet frem igen, når vi skal ud og handle
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Torsdagen aften besluttede Folketingets Epidemiudvalg at vedtage en række nye restriktioner mod coronasmitten i Danmark.

De træder i kraft mandag.

Blandt andet bliver det krav at bruge mundbind flere steder.

Det kan du læse om i faktaboksen herunder:

Mundbind

Mundbind og visir vender tilbage visse steder. Det skal benyttes i den kollektive trafik, hvor det vil være krav for passagerer i bus, tog, metro, færge, indenrigsfly og taxa.

Desuden vil det være krav i detailhandel og engroshandel. Det gælder dagligvarebutikker, stormagasiner, steder med takeaway, indkøbscentre, basarer og arkader.

Krav om mundbind eller visir gælder også hos liberale personrelaterede serviceerhverv som frisører, tatovører og kosmetologer.

I sundhedssektoren gælder kravet for besøgende, patienter og medarbejdere på offentlige og private sygehuse og klinikker, praksissektoren og kommunale sundhedstilbud.

Ansatte i detailhandlen og i den offentlige transport vil dog være undtaget for kravet, hvis virksomheden stiller krav om, at de ansatte har gyldigt coronapas.

Kilder: Sundhedsministeriet, Erhvervsministeriet.

Derudover bliver der i højere grad krav om coronapas.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det kan du læse mere om i faktaboksen herunder:

Coronapas

Antallet af steder, hvor man skal vise coronapas, er udvidet.

Kravet om et gyldigt coronapas gælder nu på statslige arbejdspladser, videregående uddannelser, ungdoms- og voksenuddannelser samt sprogcentre.

Det gælder også hos de liberale serviceerhverv, besøgende i ældreplejen og sociale tilbud samt på lokationer, hvor der er over 100 indendørs og 1000 udenfor.

Negative testsvar gælder ikke som coronapas i lige så lang tid som tidligere. Et negativt testsvar fra en PCR-test giver coronapas i 72 timer. Før gjaldt det i 96 timer.

Et negativt testsvar fra en lyntest giver coronapas i 48 timer i stedet for 72 timer, som før var tilfældet.

Kilder: Sundhedsministeriet, Erhvervsministeriet.

Sponsoreret indhold