Nyheder25. august 2022

Mand vinder konkurrence i at ligge ned i længst tid: Klarede 60 timer på langs

– Jeg behøvede ikke engang at varme op, udtaler sejrherren Zarko Pejanovic fra Montenegro
Zarko Pejanovic formåede at ligge ned i længst tid, da konkurrencen blev afholdt i Montenegros næststørste by. 
Zarko Pejanovic formåede at ligge ned i længst tid, da konkurrencen blev afholdt i Montenegros næststørste by.
 Foto: Facebook

Der er konkurrencer. Og så er der absurde konkurrencer.

Det årlige mesterskab i at ligge ned i længst tid – afholdt årligt lidt uden for byen Niksic i Montenegro – må siges at høre til den sidstnævnte kategori.

Efter afholdelsen af det 12. mesterskab af sin slags står det klart, at vinderen er 38-årige Zarko Pejanovic, som lå ned i 60 timer i træk.

Det skriver både lokale og internationale medier.

Pejanovic er med andre ord gået verden rundt, fordi han har formået at forblive horisontal i lige omkring to og et halvt døgn.

Og efter sejren er han tilsyneladende ikke til at skyde igennem. Manden fra Montenegro – der ikke er helt uden humor - fortæller til det lokale medie Glas Zabiela:

– Det var ikke engang særlig svært, tro mig. Jeg behøvede ikke engang at varme op.

Besøg er ren kryptonit

Måske sidder du nu, og tænker: "Hvordan kan det være så svært? Jeg har haft tømmermændsweekender med stort set samme udfald."

Det viser sig, at der er én ting, som er det rene kryptonit for selv den bedste deltager i ligge-ned-i-længst-tid-konkurrencen.

– Det er altid rat, når folk kommer for at heppe. Men den største fejl er tit, at der er familie, der kommer forbi, afslører Zarko Pejanovic.

– Når familiemedlemmer kommer forbi, er det svært ikke at rejse sig op.

Vinder en rafting-tur

Ni håbefulde og lade deltagere startede i konkurrencen, men syv af dem røg hurtigt fra. Det efterlod Pejanovic og en anden deltager – Vuk Koljensic – som de sidste to, der kæmpede om titlen som den største dovenlars.

350 euro – eller 2600 kroner – kunne vinderen stikke i lommen, da han som den eneste lå tilbage i konkurrencen, som var skabt for at prikke lidt satirisk til fordommene om, at folk fra Montenegro skulle være dovne.

De startede ni - men efter 60 timer var der bare én vinder af de 2600 kroner 
De startede ni - men efter 60 timer var der bare én vinder af de 2600 kroner
 Foto: slobodenpecat.mk

Udover pengene kan han dog også se frem til en række aktiviteter, der må siges at stå som modsætninger til det, som han netop har gjort i 60 timer i træk.

Han modtager nemlig også en river rafting-oplevelse, en middag for to, og et weekendophold i byen, hvor konkurrencen blev afholdt.

Langt fra rekorden

På trods af Pejanovics 60 timer, er det ikke ham, der har rekorden. Den blev nemlig slået sidste år, da Dubravka Aksic lå ned i imponerende 117 timer.

Det svarer til i alt fire dage og 21 timer.

Hendes sejr blev hjulpet på vej af en ændring i reglerne i 2021, der gjorde, at deltagerne nu måtte tage en toiletpause efter otte timer på langs.

Arrangøren forklarede dengang regelændringen til den statsfinansierede TV-kanal RTCG:

– De får lov til at gå på toilettet efter otte timer, så måske var det nemmere at slå rekorden, dengang den blev sat for to år siden. Dengang hed den 52 timers sammenhængende liggende – altså uden at kunne gå på toilettet.

Angreb journalister dagen efter

Her havde det jo været rart at sætte punktum for en dejlig historie om at sætte sig selv mål og nå dem – endda uden at løfte en finger.

Men så lykkeligt ender det ikke for Pajanovic.

Dagen efter hans sejr var den 38-årige vinder så sur over omtalen af ham i avisen Dan, at han stormede redaktionen, hvorefter han angreb to journalister.

Til det må vi bare sige:

Det lyder umiddelbart ikke som den mest hensigtsmæssige måde at energiudlade på.

Sponsoreret indhold