Nyheder24. september 2023

Mand dræbt i tyreløb

Manden blev stanget af en tyr, da han agerede tyrefægter under tyreløbet i byens gader
Billedet her er fra 2000.
Billedet her er fra 2000.
 Foto: Bjarke Ørsted/Ritzau Scanpix

En mand er død af de kvæstelser, som han pådrog sig ved et tyreløb i byen Pobla de Farnals i Spaniens østlige Valencia-region.

Manden, som var spanier, blev stanget af en tyr, da han agerede tyrefægter under tyreløbet i byens gader.

- Han blev bragt til et hospital, men han døde af sine kvæstelser, oplyser en lokal embedsmand til Reuters.

En anden mand, som blev stanget i benet af samme tyr, er indlagt, men er uden for livsfare.

En halv snes personer blev i juli såret under tyreløb ved San Fermin-festivalen i den nordspanske by Pamplona. Flere var udlændinge - blandt andet amerikanere. Ingen af dem kom alvorligt til skade.

De ni dage, som San Fermin-festivalen varede, jages tyre på op mod 600 kilo hver morgen gennem den gamle bydels smalle gader, mens deltagere i festivalen løber foran for at vise, at de er i stand til at undvige tyrene.

Ruten, som er 825 meter lang, går op mod byens tyrefægterarena, hvor der hver aften under festivalen afholdes tyrefægtning.

Siden 1911 er 16 mennesker blevet dræbt af tyre i Pamplonas gader. Det seneste dødsfald under et tyreløb i byen skete i 2009, da en 27-årig mand blev stanget i halsen.

Traditionen for tyreløb siges at gå tilbage til middelalderen. De seneste år er kravet om at få sat en stopper for løbene blevet stadig stærkere.

Modstandere af tyreløbet siger, at tyrene udsættes for tortur, mens tilhængerne kalder tyreløbene en kunstform, som ikke skader dyrene.

Tyrene bliver dræbt om aftenen ved tyrefægtninger.

Turister fra mange lande besøger hvert år festivaler for at følge tyreløbene.

Ifølge dyreværnsgrupperne AnimaNaturalis og CAS International bliver der hvert år arrangeret tyreløb i over 1800 spanske byer og landsbyer.

/>

Sponsoreret indhold