Nyheder9. september 2015

Peter Grønborg: Man er helt eller idiot

Den tidligere nyhedsvært Peter Grønborg har sat sig i den ubarmhjertige værtsstol i Champions League-studiet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/peter_groenborg_thomas_laursen.jpg
 Thomas Laursen

Det er et af de bedst betalte job på dansk TV, men både Peter Schmeichel og Jes Dorph-Petersen kan bekræfte, at det også er i Champions League-studiet, at man får flest rap over fødderne, hvis man træder ved siden af.

Peter Grønborgs to foregængeres prøvelser med sure seere holdt dog ikke den nu tidligere TV2-mand tilbage, da han blev tilbudt jobbet.

– Jeg har altid vidst, at fik jeg det her job som Champions Leaguevært tilbudt, så ville jeg sige ja. Når det handler om fodbold, bliver det ikke større. Det er det bedste fodbold, siger 45-årige Peter Grønborg, som ellers skulle til at lave politik på TV2, før drømmejobbet lå for hans fødder.

Presset fra primært mandlige fodboldfans, der raser ud på de sociale medier ved den mindste fodfejl, er dog ikke noget, Peter Grønborg har mærket synderligt meget til endnu. Han har nemlig – i modsætning til sine forgængere – fået en flyvende start.

– Der er to muligheder og ingen nuancer. Enten er man en helt eller en idiot. Og så er det jo skønt, at jeg er i den gode ende lige nu.

Men i næste uge kommer jeg måske til at sige, at en spiller har en fortid i Coventry, og så er det i Aston Villa, og så er man pludselig en idiot, fortæller Grønborg, som nærmest bliver hyldet på bl.a. Twitter for sin værtsstil, som fodboldnørderne elsker.

– Det ville da være løgn, hvis jeg sagde, at det ikke var fantastisk. Det på Twitter er helt surrealistisk. Det er en drømmestart. Peter Schmeichel var vært på sin måde, og det samme var Jes Dorph – og jeg kommer til at gøre det på min måde. Jeg har kæmpe respekt for den måde, de gjorde det på, roser fodboldværten, der før sin tid på TV2 var sportsjournalist på både Berlingske, Politiken og SBS.

[node:aller-related-content]

Interessen for læderkuglen begyndte som seksårig i hjembyen Aarhus, men talentet på grønsværen stod ikke helt mål med arbejdsindsatsen. Derfor bliver der nu mest hygget fodbold med sønnerne på henholdsvis ni, syv og to år, som han har sammen med sin kone, Anne Sofie Kragh, der også er journalist.

Allerede i 1995 kom Peter dog helt tæt Danmarks bedste spiller gennem tiderne.

– Jeg tog orlov fra Journalisthøjskolen og boede i Madrid i 1995, da Michael Laudrup spillede der. Så jeg lærte spansk dernede, og det har jeg brugt meget i alle mine job – blandt andet da jeg interviewede cykelrytteren Alberto Contador for TV2, efter at han var blevet testet positiv for doping. Så det er en kæmpe fordel, jeg har der, lyder det fra Peter Grønborg, som nu skal koncentrere sig om fodboldens mesterrække i minimum de næste tre år.

https://imgix.seoghoer.dk/peter_groenborg_tl.jpg
 Thomas Laursen

– Jeg synes jo selv, at jeg var meget talentfuld, men jeg må nok konstatere, at det var jeg ikke, indrømmer CL-værten med et smil (Foto: Thomas Laursen)

https://imgix.seoghoer.dk/groenborg_tl.jpg
 Thomas Laursen
Hæl på! Peter Grønborg har selv spillet fodbold i mange år, men driblingerne som angriber rakte ikke til en karriere som professionel fodboldspiller (Foto: Thomas Laursen)

Sponsoreret indhold