Nyheder8. juli 2008

"Mamma Mia!": Anmeldelse

Overgearet, skør, sprudlende, vanvittig og farverig. SE og HØRs anmelder er begejstret over filmen baseret på ABBAs musik
Skuespillerne var samlet i til premieren i Stockholm sammen med de tidligere ABBA-medlemmer. Fra ventre: Benny Andersson, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried, Meryl Streep, Agnetha Fältskog, Annifrid Lygstad Reuss, Christine Baranski, Colin Firth, Catherine
Skuespillerne var samlet i til premieren i Stockholm sammen med de tidligere ABBA-medlemmer. Fra ventre: Benny Andersson, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried, Meryl Streep, Agnetha Fältskog, Annifrid Lygstad Reuss, Christine Baranski, Colin Firth, Catherine Johnson, Phyllida Lloyd, Judy Cramer og Dominic Cooper
 Foto: Aftonbladet

En helt fantastisk filmoplevelse, man kun kan blive i godt humør af. Så kort kan "Mamma Mia!" beskrives. Den længere version kommer her: Overgearet, skør, sprudlende, vanvittig og farverig.

Det er en sand fornøjelse at se 59-årige Meryl Streep vride sig energisk og teenageagtigt til tonerne af ABBAs største hits og ikke mindst høre hende synge. Det er hun fandme go' til!

Hun er måske en smule rynket til rollen som Donna, der driver et nedslidt hotel på en lille græsk ø. Hendes 20-årige datter (Amanda Seyfried) skal giftes og har altid drømt om at blive ført til altret af den far, hun aldrig har mødt. Derfor har hun i al hemmelighed inviteret tre af moderens ungdomskærester, der potentielt kan være hendes far.

De tre mænd - spillet af Pierce Brosnan, Colin Firth og Stellan Skarsgård - ankommer til øen og løjerne tager sin begyndelse.
Filmen "Mamma Mia" lever til fulde op til musical-udgaven. Forskellen er bare, at i musicalen er det ABBA's musik, der er i centrum. I filmen stjæler de berømte skuespillere billedet totalt, og det er helt okay. For det er afsindigt morsomt at se den tidligere agent 007 slippe tøjlerne og bryde ud i sang iført kropsnært, blåt spandex-outfit.

"Mamma Mia!" er helt forrygende og får derfor seks ud af seks logoer.

Titel: "Mamma Mia!"
Medvirkende: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth m.fl.
Instruktør: Phyllida Lloyd
Anmeldt af Pia Meisner From

Sponsoreret indhold