Nyheder10. august 2016

Malene Schwartz fylder 80: Jeg orker ingen fest

I dag fylder Malene Schwartz 80 år, men selv om den legendariske skuespiller fylder rundt, ønsker hun ikke nogen stor fest. – Jeg er blevet fejret så meget i mit liv, siger fødselaren
https://imgix.seoghoer.dk/malene_schwartz.jpg
 (Foto: All Over)

Vi husker hende fra film som ”Frk. Nitouche”, ”Bussen” og ”Pigen og Millionæren”.

Men hun kendes nok allerbedst for sin rolle som den skrøbelige og sippede Maude i ”Matador”.

I dag kan den talentfulde Malene Schwartz så fejre en rund fødselsdag. Hun fylder nemlig 80 år.

Men fødselsdagen bliver ikke fejret med et brag af en fest. Det orker hun nemlig ikke.

- Jeg er blevet fejret så meget i mit liv. Senest ved mit jubilæum, så nu må det være nok, fortæller fødselaren til BILLED-BLADET.

Under hendes 60 års jubilæum i december i fjor deltog en masse af Malene Schwartz’ allernærmeste – og der kom skam også et royalt tillykke.

- Jeg blev hyldet på alle mulige måder. Dronningen og prins Henrik kom og overværede forestillingen. Det var overvældende. Jeg har absolut ikke mere til gode, fortæller Malene Schwartz til BILLED-BLADET.

Malene Schwartz blev født i 1936, og har i sit lange liv medvirket i over 30 film og et hav af teaterforestillinger. Og hun har også nået at være teaterleder på Aveny Teatret, Aalborg Teater og Folketeatret.

Med andre ord har Malene Schwartz oplevet lidt af hvert – og i et interview med BILLED-BLADET for to år siden fortalte den folkekære skuespiller om sit lange liv og høje alder:

- Jeg kan godt synes, at det er vemodigt, at der ikke er ret meget tid tilbage. Preben Harris siger altid: ”Malene, vi har jo fremtiden bag os”. Og det er jo så sandt, som det er sagt. Sådan er livet jo. Men jeg sidder ikke og græmmer mig. Jeg har haft et rigt liv. Bægeret er fyldt godt op, og jeg kunne ikke have gjort tingene meget anderledes, fortalte Malene Schwartz dengang og tilføjede:

- Det har været et udmærket liv. Og nu vil jeg bare leve godt, indtil jeg dør. Det det vil være en stor lykke. Jeg har fået lavet mig en udmærket tilværelse. Jeg bor godt i en skøn lejlighed. Jeg har min familie. Jeg har mange venner, og jeg rejser så meget, jeg kan.

https://imgix.seoghoer.dk/mitsh-banner_40.png

Sponsoreret indhold