Nyheder8. februar 2023

Mærsk bekræfter: Har forsøgt at modarbejde højere skat i branchen

Det danske selskab har onsdag sat rekord for det største overskud i dansk erhvervshistorie. Koncernen tjente mere end 200 milliarder, og betalte tre procent i skat
Mærsk fik i 2022 er overskud på 203 milliarder kroner. nbsp;
Mærsk fik i 2022 er overskud på 203 milliarder kroner.
 Foto: Ritzau Scanpix

A.P. Møller-Mærsk har forsøgt at undtage shippingbranche for at blive en del af en international aftale om en minimumsskat på 15 procent.

Det bekræfter selskabet over for DR.

– Vi var konkret bekymret for, hvordan de her regler ville blive implementeret, forklarer skattechef i Mærsk Mette Mellemgaard Jakobsen til mediet.

– Og vi havde en konkret bekymring om, at det ville skabe en øget konkurrenceforvridning.

EU godkendte i slutningen af sidste år en plan om implementeringen af en global minimumsskat for multinationale selskaber. Skatten skal træde i kraft i slutningen af næste år.

Rederibranchen endte med at blive undtaget for at være en del af aftalen.

I 2022 har Mærsk betalt tre procent i skat, skriver mediet.

DR har fået aktindsigt i dokumenter fra Skatteministeriet og Søfartsstyrelsen, hvor en del af selskabets arbejde mod en minimumsskat fremgår.

Onsdag har Mærsk præsenteret et rekordstort overskud på mere end 200 milliarder kroner, og derfor er diskussionen om selskabets skatteforhold blusset op igen.

Skattechefen kan godt forstå, at mange synes, at det ser underligt ud med så lav en skattebetaling, når der ligger milliarder på kistebunden.

Men hun mener også, at man skal have øje for, at der er tale om to exceptionelle år i rederibranchen.

Mærsk bekræfter desuden, at man har holdt flere møder med de danske myndigheder i forbindelse med udarbejdelsen af OECD-aftalen.

Sponsoreret indhold