Nyheder15. januar 2011

”Mænd der hader kvinder”: Kæmpe hæder

Succesfilmen har netop modtaget prestigefyldt kritikerpris, som får danskerne bag til at juble
”Mænd der hader kvinder” blev kåret til årets udenlandske film fredag aften i Los Angeles
”Mænd der hader kvinder” blev kåret til årets udenlandske film fredag aften i Los Angeles
 Foto: All Over

Et par år efter "Mænd der hader kvinder" havde premiere i Danmark er første del af "Millennium"-trilogien nu nået til USA.

Og amerikanerne er begejstrede for Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist. Fredag aften vandt filmen prisen for bedste udenlandske film ved Critics Choice Awards, der blev afholdt i Los Angeles.

Læs også: Fra Bond til Blomkvist

- Det er helt fantastisk, siger filmens danske producent Søren Stærmose til Ekstra Bladet.

Han er en af hovedmændene bag filmen, ligesom Niels Arden Oplev, der har instrueret den svenske succesfilm, som i går vandt en yderst prestigefuld pris.

- Det er simpelthen kæmpe stort for os - én ting er at få en pris, men det her er en kritikerpris og så i USA. Det får sgu champagnepropperne til at springe, jubler Søren Stærmose.

Læs også: Også populær i Danmark

Han blev ringet op lørdag morgen af Niels Arden Oplev, der havde modtaget prisen ved det store show i USA. Selv var Søren Stærmose forhindret i at deltage i festudskejelserne, som Arden Oplev kunne berette om.

"Mænd der hader kvinder" har mulighed for mere hæder, idet den også er nomineret til bedste udenlandske film ved BAFTA-uddelingen, der er det britiske svar på en Oscar.

Sponsoreret indhold