Nyheder30. marts 2024

Mads Pedersen indrømmer: Vil savne ham

Uden Jasper Stuyven mangler Mads Pedersen en af sine mest formstærke holdkammerater i Flandern Rundt
Mads Pedersen vandt tidligere i marts klassikeren Gent-Wevelgem. Og danskeren, der var udsat for et styrt i onsdags, håber på endnu et stort resultat i monumentet Flandern Rundt. (Arkivfoto).
Mads Pedersen vandt tidligere i marts klassikeren Gent-Wevelgem. Og danskeren, der var udsat for et styrt i onsdags, håber på endnu et stort resultat i monumentet Flandern Rundt. (Arkivfoto).
 Foto: Olivier Matthys/Ritzau Scanpix

Mads Pedersen kommer til at undvære hjælperytteren Alex Kirsch og formstærke Jasper Stuyven i søndagens Flandern Rundt, og det er den danske Trek-kaptajn ked af.

Både Kirch og Stuyven var i asfalten i samme styrt som Mads Pedersen og Jumbo-rytteren Wout Van Aert i onsdagens Dwars door Vlaanderen.

Men i modsætning til Mads Pedersen, som slap med overfladiske skrammer, skulle både Stuyven og Kirsch en tur på hospitalet med henholdsvis et brækket kraveben og en brækket hånd.

Især Stuyven har været i forrygende form på det seneste og havde været en forstærkning for Trek og Mads Pedersen i Flandern Rundt.

I stedet sætter Mads Pedersen blandt andre sin lid til belgierne Tim Declercq, Otto Vergaerde og Edward Theuns, der er med på holdet i Flandern Rundt.

- Det er ærgerligt, at vi har mistet Jasper og Alex. Hvis vi starter med Alex, så ville han have været en god hjælperytter at have med på holdet, fordi han kender vejene så godt.

- Men vi har Tim, Otto og Edward, som næsten kører på disse veje hver dag. Men det havde været rart med en ekstra. Jeg har ondt af Jasper, som havde fundet formen igen.

- Jeg kommer til at savne Jasper i Flandern. Som hold kommer vi også til at savne det es i ærmet, vi havde haft med Jasper, siger Mads Pedersen.

Danskeren sender også en venlig tanke til Wout Van Aert, der er ude i de kommende uger med et brækket kraveben, et brækket brystben og flere brækkede ribben.

Trek-mandskabet har haft for vane at være med til at styre og skabe løbene på det seneste, og det ændrer mandefaldet ikke på forud for søndagens monument.

- Det vil ikke være smart af os at ændre på den måde, vi plejer at køre på. Vi er inde i en god rytme. Vi kan godt lide at køre på den måde.

- Det vil være forkert af os at læne os tilbage. Vi kommer stadig til at lave en plan, og vi vil forsøge at køre vores løb, lover Mads Pedersen.

Sponsoreret indhold