Nyheder28. august 2009

Mads Mikkelsen: Jeg er et talent

Den internationale karriere kører på skinner, og Danmarks nye Hollywood-helt er ikke i tvivl om hvorfor
Det tog lidt tid, før karrieren som skuespiller kom op at køre, men i dag er Mads Mikkelsen det varmeste danske navn på den internationale filmhimmel
Det tog lidt tid, før karrieren som skuespiller kom op at køre, men i dag er Mads Mikkelsen det varmeste danske navn på den internationale filmhimmel
 Foto: All Over

Mads Mikkelsen overbeviste alle os danskere om sit talent på TV i "Rejseholdet" og "Taxa", og på film ikke mindst i "Pusher", "Blinkende lygter", "Efter brylluppet" og "Flammen og Citronen".

Senere kom de internationale film til. Ikke mindst James Bond-filmen "Casino Royale", der for alvor gav ham et internationalt gennembrud.

Til foråret er han igen filmaktuel i Nikolas Winding Refns "Valhalla Rising".

Og Danmarks internationale filmhelt sætter da heller ikke sit lys under en skæppe og tror indædt på sine egne evner.

- Jeg er et talent, siger han i et interview på internet-TV-siden, winnerslab.tv.

- Det var ikke noget, jeg havde en fornemmelse af, før jeg startede på det, jeg laver. Det var jo ret sent - som 31-årig. Men det er jo ikke bare talent, der gør, at jeg er kommet dertil, hvor jeg er, siger han.

- Jeg var heldig at være med på en god bølge - med von Trier og Refn og hele dogme-striben. Pludselig så de udenlandske instruktører danske film, og det var jo mit held.

Selv om han på den måde forsøger at være ydmyg over for de tilfældigheder, der også har været med til at forme hans karriere, så ved han også, hvilke egenskaber ved ham selv, der har gjort, at han er kommet så langt.

- Personligt fik jeg succes, fordi jeg er meget dedikeret. Jeg er nærmest pernitten. Hvis det ikke fungerer, bliver jeg både irriterende og insisterende for at nå det bedste resultat, siger han til winnerslab.tv
Sponsoreret indhold