Nyheder20. maj 2011

Mads Christensen anklages for racisme

Lars von Trier er nazist, og nu er SE og HØRs egen Mads Christensen åbenbart racist efter en udtalelse i radioen – læs her, hvad han sagde
Mads Christensen er ikke just kendt for at lægge fingrene imellem
Mads Christensen er ikke just kendt for at lægge fingrene imellem
 Foto: Niels S. Andersen

Modesheriffen Mads Christensen er kommet i centrum i en lytterklage til DR, efter han deltog som paneldeltager i radioprogrammet "Mads og Monopolet" med Mads Steffensen på P3. Det skriver B.T.

En lytter havde skrevet ind til programmet og spurgt, om man skulle bryde med et vennepar, som omtalte sorte mennesker som "aber" og homoseksuelle som "bøsserøve".

Læs også: Modepolitiet: Verdens største brille

- Men altså, nogle negre ligner jo aber. Altså, sådan er det jo, udtalte Mads Christensen i programmet, og det faldt en lytter for brystet.

Der blev klaget over Mads Christensens udtalelser, som lytteren anså for racistiske, men redaktionen på "Mads og Monopolet" forsvarede sig med, at der skal være højt til loftet i sådan en type radioprogram.

Lytteren sendte dog sin klage videre til DR's lytter- og seerredaktør, Jacob Mollerup, som har givet medhold i klagen.

Læs også: Mads Christensen kårer årets rædsel

- Der skal selvsagt være meget vide rammer for, hvad man kan sige i et debatprogram som "Mads og Monopolet", hvor der helt naturligt ofte vil falde provokerende udtalelser. Men en kommentar som "nogle negre ligner jo aber" har en sådan grovhed, at den bør beklages, skriver Jacob Mollerup i klagesvaret.

Husk, at du kan læse Mads Christensens skarpe udtalelser hver torsdag i SE og HØR, hvor de kendtes tøjvalg ofte får endnu hårdere ord med på vejen i Modepolitiet, end Mads Christensen tør udtale i Danmarks Radio.

Sponsoreret indhold