Nyheder 19. januar 2009

Madonna: Tjente 1,6 mia. kr. – i 2008

USA-turneen var stor, verdensturneen større, og så var der også lige salg af plader og downloads
Madonna smiler efter at have været sammen med sin gamle flamme i weekenden
Madonna smiler efter at have været sammen med sin gamle flamme i weekenden
Foto: All Over

Madonna tjente kassen i 2008.

Amerikanerne elsker også lister, og lige nu har de offentliggjort listen over de ti kunstnere, som tjente mest i 2008. Den suveræne vinder er Louise Veronica Esther Ciccone alias 50-årige Madonna. I øvrigt hed hun for ikke så længe siden også Ritchie til efternavn, men det er slut, og hun har brugt en masse af alle de penge, hun har tjent, på at slippe for både navn og Guy.

Når The Material Girl topper listen, er det, hun tjente 120,1 mio. dollars i 2008. 14,8 på salg af musik, 105,3 på koncerter. I gennemsnit satte hun 5,5 mio. dollars ind på bankbogen for hver af sine koncerter. Der var gennemsnitlig knap 36.000 tilskuere til hver, og de betalte i snit 158 dollars for en billet. Så mange penge, at damen bestemt ikke har problemer med at udleve sine materialistiske drømme og ønsker.

De 120,1 mio. dollars svarer til knap 700 millioner kroner. Men det var bare i USA. På verdensplan tjente madammen 279 mio. dollars, altså cirka 1,6 mia. kr. på ét år. Og det er jo ikke så ringe.

Når amerikanerne bliver ved med at tale om de 120,1 mio. dollars, er det, fordi det tal er lettest at sammenligne med de øvrige kunstnere på top 10-listens indtjening.

På andenpladsen finder man Celine Dion, som lavede 94 mio. Og længere nede på listen finder man Eagles, Bon Jovi, Springsteen, Neil Diamond, The Police og Tina Turner. Alle har de turneret kraftigt henne i United Bluff, kan ske fordi der er rigtig mange dollars at hente.

Sponsoreret indhold