Nyheder29. november 2008

Madonna: Har lavet film om rigtige problemer

Den skilsmisseramte stjerne har premiere på stærk dokumentar om forholdene i sin adoptivsøns hjemland Malawi
Madonna med lille David på armen under en af hendes rejser i Malawi
Madonna med lille David på armen under en af hendes rejser i Malawi
 Foto: All Over

Slut med ævl og kævl om skilsmisse og luksusproblemer - for en kort bemærkning. Mandag har Madonnas film om Malawi nemlig amerikansk tv-premiere.

Da Madonna første gang besøgte den lille afrikanske stat Malawi og fandt ud af, at over en million børn er uden en far og mor på grund af AIDS, gjorde det voldsomt indtryk på hende - og fik store konsekvenser.

Hun adopterede sønnen David, der i dag er tre år. Hun har investeret i et stort skolebyggeri i landet og nu er der altså amerikansk premiere på hendes dokumentar-film - "Im Because We Are".

Filmen er tilrettelagt og indtalt af Madonna selv og dens styrke, skriver nyhedsbureauet AP, ligger i billedsiden, der taler for sig selv.

Scene for scene skildrer den trøstesløshed, men midt i al elendigheden også af og til håb og en stærk vilje til at overleve trods de hårde odds i en stat, der er tvunget i knæ på grund af AIDS.

- Jeg havde mange mål, siger Madonna til AP. Og jeg nåede til et punkt, hvor jeg tænkte. Jeg er alt for ambitiøs, jeg prøver at sige for meget. Men jeg er bagefter stolt af, at jeg faktisk fik sagt det jeg ville med filmen.

- Hvis du kun kan leve i din egen verden, men samtidig vise, at du føler et ansvar for mennesker omkring dig, så er det en måde at handle på, siger hun. - Mennesker kan støtte i stor og lille målestok.

- Jeg hører mange sige: - Jeg kan ikke længere ignorere, hvad der sker lige omkring mig. Der er forandring i luften, siger stjernen, der forhåbentlig også snart kan nyde godt af forandringen i sit eget luksus-stjerneliv langt væk fra der, hvor elendigheden rigtig findes

Sponsoreret indhold