Lukker kæmpe fabrik: Gør børn syge

Torsdag tilbagekaldte den danske fødevarestyrelse Kinder-æg som følge af risiko for salmonella.
Og fredag valgte de belgiske sundhedsmyndigheder så at lukke Ferrero-fabrikken i Belgien midlertidigt. Fabrikken producerer blandt andet Kinder-æg.
Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
Den midlertidige lukning sker, da myndighederne fandt oplysninger fra Ferrero ufuldstændige.
Nødvendig beslutning
Tidligere på ugen blev flere hundrede tilfælde af salmonella koblet til Kinder-chokolade fra fabrikken i Belgien.
Ifølge den belgiske landbrugsminister David Clarnival var det nødvendigt at handle hurtigt og lukke fabrikken.
- Det er aldrig let at træffe en hurtig beslutning, men omstændighederne gør det nødvendigt. Fødevaresikkerheden må aldrig forsømmes, siger Belgiens landbrugsminister David Clarnival i en pressemeddelelse.
Det skal du gøre
Fødevarestyrelsen oplyste torsdag, at Kinder-chokolade mistænkt for salmonella er solgt i supermarkeder over hele Danmark. Produkterne har varierende "bedst før-datoer".
Styrelsen råder forbrugerne til at levere produkterne tilbage til butikken, hvor de er købt, eller at kassere dem.
De laver de også
Konkret er det Kinder Surprise, Kinder Surprise Maxi, Kinder Schokobons og Kinder Mini Eggs, som forbindes med tilfælde af salmonella.
Fabrikken åbnes igen, når den opfylder alle fødevaresikkerhedsregler.
Den midlertidigt lukkede fabrik i den belgiske by Arlon står får syv procent af den globale produktion af Kinder-chokolade. Derudover producerer fabrikken blandt andet Nutella og Tic Tac.
Sådan rammes du
Symptomerne på salmonella er diarré, mavesmerter, feber, hovedpine og måske kvalme og opkast.
Sygdommen kan vare fra få dage til flere uger.
Hvis sygdommen bliver alvorlig eller varer længe, kan det tale for at tage fat i egene læge eller lægevagten.