Nyheder7. januar 2014

Lukas Graham: Takker nej til millioner

Hitmageren tænder på musik og ikke penge
Af af
Lukas Graham følger hellere sit hjerte end millionerne
Lukas Graham følger hellere sit hjerte end millionerne
 Foto: Dan Mariegaard



Lukas Grahams kærlighed til musik er langt større end begæret efter penge. Det viser han med stor tydelighed i et interview med Politken, hvor han fortæller om, hvordan han har takket nej til en kontrakt på en million euro.

- Jamen, hvad fanden skal jeg bruge en million euro til? Jeg har aldrig været økonomisk motiveret. Det er også det, der chokerer de der amerikanere, som vi skal over og arbejde med nu. Jeg vil ikke have et kæmpe forskud og en masse penge, jeg vil have det rigtige hold omkring mig. Jeg vil ikke skylde nogen noget. Et forskud er jo bare en ondskabsfuld form for kassekredit, fortæller Lukas Graham.

Lukas Graham: Mistede stemmen

Pengene ville indebære, at Lukas Graham solgte rettighederne til sine sange i Europa. Noget der også kunne hjælpe ham med at slå igennem i USA. En marked som den hotte popsnedkers to managers forinden havde brugt et halvt år på at finde vej til. Men knægten fra Fristaden, der nu er blevet en mand, har ikke behov for at fremskynde den process.

- Jeg ved, at det tager tid. At man er nødt til at være derovre. Man kan ikke sidde fra Danmark og overtage verdenen. Og det er jo lidt det, bandet og jeg gerne vil med vores musik. Synge nogle rigtige sange for folk, der ikke handler om bling-bling. Men indtil videre er der ikke sket en skid andet end en kontrakt, slår popsnedkeren fast.

Lukas Graham: Viser kønsdele på Twitter

Orden i økonomien og tid er, hvad den unge mand har brug for. Og så mener han, at succesen nok skal vise sig.

- Det vigtigste for en sangskriver er produktivitet og censur. Jeg tror, jeg har skrevet 1.000 sange gennem årene. Hvis du skriver 100 sange, skal du vælge 30 ud, indspille 8-10 og færdiggøre 1. Måske ingen. Kill your darlings. Jeg har kun udgivet 12 sange, men jeg er ligeglad med at smede, mens jernet er varmt. Jeg ved, at mine sange bliver bedre og bedre, mens jeg bliver mere voksen, siger Lukas Graham.

Og så må befolkningen bare vente i spænding. For med de hits han allerede har strøet ud over landet, så må der være noget fantastisk i vente fra hr. Graham.

Sponsoreret indhold