Nyheder8. april 2016

Lukas Graham stormer mod stjernerne: Skæv pop-millionær

Christiania-knægtens amerikanske eventyr får dollar-sedlerne til at vælte ind på kontoen.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/lukas2.jpg
 Foto: All Over

Skæv, flippet hippie fra Danmark. Med lommen fuld af grønne dollarsedler.

Det er det billede, amerikanerne nu har af danske Lukas Graham. På få måneder er han stormet frem på de amerikanske hitlister, og megahittet ”7 Years” kører nonstop på samtlige radiostationer i Guds eget land. iTunes, Spotify og andre streamingtjenester har Graham helt i top – og efterhånden sætter kun fantasien grænser for det danske bands succes ”over there”. Forleden spillede Lukas og co. i Los Angeles på den legendariske klub Troubadour, men den 27-årige dansker har for længst vokset sig for stor til de klassiske Hollywood-natklubber.

Det blev ikke mindst slået fast med syvtommersøm, da Hollywoods rigdomsbibel, celebritynetworth.com, for nylig opdaterede deres tal. Lukas er nemlig stormet ind i Hollywoods rigdomsindeks og anslås nu at være god for svimlende 10 millioner dollars. Det er knap 70 millioner danske kroner. Firmaet bag sitet udregner kendtes formuer ved en formel, hvor både indtjening, royalties, salg og generel formue medtages omhyggeligt.

Dermed har Lukas efterhånden flere penge i Christiania-lommerne, end samtlige indbyggere tilsammen har i den københavnske fristad, hvor hr. Graham er flasket op mellem fede fester og fjolletobak. Hippieparadiset – og det danske stjerneskuds opvækst – har da også fået meget omtale i ofte mere konservative USA. Lukas fortalte forleden til CNN, hvordan det var at træde barnesko på Fristaden.

– Jeg blev født på en sofa på Christiania. Det er ret autonomt. Vi har ingen politistyrke – hvad vi har, det er samtale, sagde Lukas til CNN. Og så kom stofferne på bordet.

– Det er nemt at skaffe hash på Christiania, jeg tror, jeg var 12, da jeg prøvede det første gang, fortalte Lukas bramfrit.

Allerede inden CNN’s klip var han kendt blandt sine fans for sit liberale forhold til ”bløde stoffer”, som Lukas betegner pot og hash. Da SE og HØR i vinter overværede Lukas Grahams første Hollywood-koncert, stod han også og sludrede om pot på scenen – til de fremmødtes store begejstring. I Los Angeles er pot faktisk endnu mere frit end i mange europæiske lande. Med et såkaldt Medical Marijuana Card kan enhver frit forsyne sig – ganske lovligt – med alle afskygninger af pot. Noget, der i den grad passer den populære dansker. Lukas Grahams amerikanske drøm forventes nu for alvor at tage fart.

Torsdag måtte han simpelthen udsætte sin Los Angeles-koncert på grund af den massive opmærksomhed, han får i USA. I stedet må de mange nye fans i den californiske storby vente til den 29. april, før de atter får et glimt af deres nye skæve stjerne.

null
https://imgix.seoghoer.dk/lukas3.jpg

De amerikanske piger er vilde med de bløde danske drenge. Graham anslås allerede nu at være god for 10 millioner dollars – det svarer til knap 70 millioner kroner.

https://imgix.seoghoer.dk/lukas6.jpg

Snart kan Lukas ikke længere spille på de klassiske Hollywood-natklubber. Han og bandet er simpelthen blevet for stort et navn.

https://imgix.seoghoer.dk/lukas7.jpg

Skuespiller – og Lukas Grahams filmsøster fra ”Krummerne” – Line Kruse bor for tiden i Los Angeles, så hun var naturligvis til stede for at gense lillebror ”Grunk” forleden. Her er hun foran spillestedet i Hollywood med vennen Simon Holk Witzansky.

https://imgix.seoghoer.dk/lukas5.jpg

”Natholdet”s orange eminence Anders Breinholt overraskede og dukkede op, da vennen Graham spillede i Hollywood.

https://imgix.seoghoer.dk/lukas4.jpg

Hokus pokus – Lukas i fokus! Den 27-årige danskers varemærke er at smide blusen under sine koncerter – og han er da også blevet mere trimmet, end da han slog igennem herhjemme for år tilbage.

https://imgix.seoghoer.dk/graham.jpg

Ud over Lukas Forchhammer Graham består bandet af fra venstre Magnus Larsson (trommer), Mark Falgren (bas) og Kasper Daugaard (keyboard). Sidstnævnte dannede i flere år par med TV 2-silden Michèle Bellaiche.

https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_27.png

Sponsoreret indhold