Nyheder 20. januar

Louise Kjølsen om muligheden for at vise bare bryster på Instagram og Facebook: – Det er på tide

Bliver reglerne ændret, vil der komme mere bar hud på Louise Kjølsens Instagram-profil
Louise Kjølsen håber, at man fremover må vise bare bryster Instagram.
Louise Kjølsen håber, at man fremover må vise bare bryster Instagram.
Foto: Søren Jul Lamberth

For Louise Kjølsen også kendt som TwerkQueen er det gode nyheder, at selskabet Meta nu vil overveje, om man må vise bare bryster på Facebook og Instagram.

– Jeg synes, det er rigtigt godt og vigtigt og på tide, fordi det er en klokkeklar diskrimination af kvinder, når man siger, at mandlige brystvorter er tilladt, men kvindebryster ikke er, siger hun til SE og HØR.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Torsdag kom det frem, at Facebook og Instagram er blevet rådet til at se på, hvordan reglerne for censur for bare bryster opretholdes på deres sider.

Rådet kommer fra Metas ekspertpanel, som nu opfordrer selskabet til at se på eventuelle ændringer.

Louise Kjølsen har gennem længere tid været fortaler for, at kvinder må vise deres nøgne kroppe på de sociale medier og særligt Instagram. Her er mediets algoritmer hurtige til at fjerne bare bryster, hvis det bliver lagt op på deres brugeres profiler – en klar fejl, mener den 35-årige debattør.

– Mine bryster er ikke så farlige, at de skal fjernes. Jeg tror, det vil være enormt sundt for børn og unge mennesker at se alle mulige slags bryster, lidt ligesom når man går i svømmehallen.

For hende vil en ændring af reglerne for bare bryster også give anledning til mere bar hud på hendes egen profil.

Louise Kjølsen kunne godt tænke sig, at hun kunne fjerne sol-emojien, når hun lægger billedet op på sin Instagram-profil.
Foto: Privatfoto

– Det ville da være rart ikke at censurere sig selv. Det ville være dejligt, hvis jeg ikke behøvede at gøre noget andet, end jeg egentlig havde lyst til, fordi Instagram har et andet forhold til kvindekroppen, så kan jeg være, den jeg er, med de bryster jeg nu engang har.

Men er der ikke en fare for, at kvindekroppen bliver seksualiseret, hvis reglerne bliver ændret?

– Nej, det vil være med til at afseksualisere kvindekroppen, at den også må være nøgen uden at være seksuel. Vi lever i 2023, så hvis du vil se bryster, så kan du bare se gratis porno på nettet.

– Jeg får stadig upassende beskeder, selv om jeg har flyverdragt på. Jeg får dickpics, selv om jeg har rullekrave på. Det har ikke noget med at gøre med, hvor meget tøj jeg har på, men afsenderen af det her, fortæller Louise Kjølsen.

Meta har 60 dage til at forholde sig til ekspertpanelets forslag, før offentligheden skal høre dets svar.

Sponsoreret indhold