Nyheder23. november 2013

Lotte Friis reddede sin søster fra at drukne

Den professionelle havfrue begyndte til svømning, efter hendes to-årige lillesøster faldt i familiens swimmingpool
Af af
Svømmepigen Lote Friis var bare fire år, da hun reddede sin lillesøster fra at drukne.
Svømmepigen Lote Friis var bare fire år, da hun reddede sin lillesøster fra at drukne.
 Foto: Thomas Laursen- En regnvåd dag i 1992 reddede jeg min lillesøster, Trine, fra at drukne hjemme i haven i Blovstrød mellem Hillerød og København - og det blev i virkeligheden starten på min svømmekarriere. Sådan fortæller elitesvømmeren Lotte Friis i sin nye bog, "Fighteren - jagten på succes".

Heidi Klum reddede sin søn fra druknedøden
- Min far havde hentet os i børnehave og vuggestue. Da vi kom hjem, opdagede han, at han havde glemt nøglen til huset. Derfor begyndte han at gå rundt om huset for at se, om der var et vindue, der stod åbent.

Se, hvilken cykelhelt svømmepigen har kysset med

Mens faren ledte efter et åbenstående vindue, rendte Lotte og hendes lillesøster om i haven for at lege ved swimmingpoolen. Pludselig faldt Lottes to-årige lillesøster, Trine, i bassinet.

- Det lykkedes mig heldigvis at holde fast i hende, indtil min far kom til og fik hende op af vandet.

For stor til de franske mænd

Efter den store forskrækkelse besluttede forældrene sig for, at begge piger skulle lære at svømme, og kort tid efter startede lille Lotte til svømning i svømmeklubben RAP Brovstrup. I dag er Lotte Friis 25 år og en af Danmarks bedste kvindelige svømmere. I 2009 satte hun verdensrekord i 1500 meter fri på kortbane - den første danske verdensrekord i mange årtier.

"Vild med dans" dræbte kærligheden

Samme år deltog havfruen også i "Vild med dans", hvor hun sammen med danseren Mads Vad nåede at være med i syv programmer, inden de blev sendt hjem.
Sponsoreret indhold