Nyheder15. januar 2009

Lone Hertz: Hjalp sin søn med at købe luder

Skuespillerens handicappede søn har ingen anden mulighed for at have et seksualliv
Lone Hertz vil gøre meget for at hjælpe sin handicappede søn
Lone Hertz vil gøre meget for at hjælpe sin handicappede søn
 Foto: All Over

Skuespilleren Lone Hertz har hele sit liv som mor gået i brechen for sin 42-årige, hjerneskadede søn Thomas Strøbye. Hun er stået frem og har forsøgt at nedbryde de mange tabuer og dårlige levevilkår, der rammer handicappede.

Nu plæderer hun for, at de handicappede skal have hjælp til et fornuftigt sexliv. Og for mange kan det blandt andet ske ved, at de får hjælp til at købe en luder.

- Jeg har på et tidspunkt selv måttet hjælpe min søn Thomas, som er hjerneskadet med at få kontakt med en prostitueret kvinde. For mig er det helt forståeligt, at mennesker, som på grund af handicap ikke selv kan forløse behovet for et seksualliv ved for eksempel onani, kan opnå en ro i krop og sind, hvis andre hjælper med at tage trykket, siger hun til Ekstra Bladet.

Grunden til, at Lone Hertz står frem nu, er, at hun er blandt de oplægsholdere, som på lørdag sætter fokus på problematikken, når LEV-Gentofte inviterer til temadag om Handicap og seksualitet i Øregårdssalen på Gentofte Hovedbibliotek.

Kan ikke selv

Ifølge hende er mange udviklingshæmmede og handicappede afhængige af hjælp fra deres omverden.

- Thomas ville ikke selv turde overskride den grænse, det kan være at finde sammen med en anden. Og sådan er det for mange. Er man spastisk lammet eller har sklerose, kan det være umuligt at hjælpe sig selv, siger Lone Hertz til lokalavisen Villabyerne.

Derfor er Lone Hertz fortaler for, at pædagogerne hjælper deres brugere med at få adgang til rådgivning, seksualkurser og professionelle prostituerede.

- Pædagogerne må og skal selvfølgelig ikke hjælpe, og det kan på ingen måde være de pårørendes opgave. Derfor forstår jeg ikke, hvorfor man ikke hjælper med at skaffe kontakten til de professionelle prostituerede, siger Lone Hertz.

42-årige Thomas Strøbye er søn af Lone og afdøde skuespiller Axel Strøbye.

Sponsoreret indhold