Nyheder 7. juni 2014

Lone Dybkjær ramt af brystkræft: Fik fjernet sit ene bryst

Lone Dybkjærs mor døde af brystkræft som 21-årig, men da hun selv fik konstateret brystkræft, og fik fjernet sit ene bryst, tænkte hun ikke selv, at det var noget, hun skulle dø af.
Lobe Dybkjær fik konstateret kræft og måtte få fjernet sit ene bryst.
Lobe Dybkjær fik konstateret kræft og måtte få fjernet sit ene bryst.
Foto: All Over

Den tidligere folketingspolitiker Lone Dybkjær var i fuld gang med at tømme de 40 flyttekasser, hun havde med sig, efter at hun havde sagt farvel til politik og Folketinget, da en rutinemæssig mammografi-undersøgelse i december 2011 pludselig afstedkom, at hun dagen efter stod på Rigshospitalet for at få lavet en biopsi af en knude i brystet.Læs også: POUL NYRUP OG LONE DYBKJÆR: REDDER ÆGTESKABET

Derefter gik det hurtigt. Diagnosen var brystkræft. Tre uger senere havde hun fået fjernet det ene bryst og stod overfor at skulle i gang med en række strålebehandlinger.

Lone Dybkjær er stadig gift med tidligere Statsminister Poul Nyrup Rasmussen. (Foto: AOP)Læs også: LONE DYBKJÆR I SORG: HAR MISTET SIN DATTER- Mine piger blev meget påvirket, da jeg fik kræft. Jeg har aldrig set mig selv som et omdrejningspunkt. Men selvfølgelig har jeg været det for dem. Og det er også klart, at de blev bange og ramt af: Hvad stiller vi op, hvis ikke hun er her mere og gør det, hun plejer, og sørger for det, hun plejer at sørge for. Det var hårdt at se den reaktion, siger Lone Dybkjær til SØNDAG.

Læs også: DERFOR TÆNDER NYRUP PÅ LONEHvor især Lone Dybkjærs døtre blev meget påvirket af situationen, så hun selv kræftdiagnosen som endnu et bump på vejen, ligesom hun ikke frygtede, hvad der skulle ske.

- Men jeg selv tænkte: Nå ja, som min læge sagde så fint: »Det er et bump på din vej. Der er ingen grund til at tro, at det er andet«. Sådan havde jeg det også. Og sådan sagde jeg det også. Og sådan mener jeg det også. Jeg går slet ikke med en frygt for, at der er fare på færde, siger hun.

Sponsoreret indhold