Nyheder 30. december 2014

L.O.C. fejrer livet med ny plade

Rapperens nye EP-plade klinger af tilfredshed med livet
Foto: Hanne JuulNår man tager en af Danmarks mest populære rappere og mixer ham med samples fra de dygtigste croonere i verden, hvad får man så?

Et bud kunne være L.O.C.'s EP "Grand Cru". På sin nye udgivelse har rapperen kastet sig ud i noget helt nyt. Med brudstykker af musik, der er lånt fra croonere, og tekster, der handler om solskin, champagne og det gode liv, er der lagt afstand til den stil, Liam O'Connor normalt er kendt for.

- Sangene på EP'en er meget melodibaserede, og i teksterne har det været vigtigt for mig, at der var en masse selvironi og overskud frem for det dybsindige, fortæller rapperen og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Fylder 35 år i dag: Tillykke til hele Danmarks L.O.C.

- Når det for mig næsten altid har handlet om det melankolske i min musik, så er det nok meget godt med et par solstrejf også. Man må jo godt fejre livet en lille smule. Der er stadig lidt melankoli, men altså, jeg har det jo faktisk ret godt, siger han og smiler.

Traditionelt har rapperen brugt musikken til at bearbejde sine følelser, og det er det bestemt ikke slut med. Men at lave en EP i et lidt andet regi var noget, han følte, han måtte udforske.

- Hiphop handler altid om kampen for at klare den. Men jeg kan jo ikke finde på, at jeg har en kamp. Man må jo spille kortene, som de ligger, siger han.

LÆS OGSÅ: L.O.C. beholder alt ved skilsmisse

- Folk har nemmere ved at sympatisere med en underdog, men det har jeg altså været nødt til at smide ud af vinduet på denne her EP og håbe på, at folk kan finde teksterne motiverende, hvis de ikke kan relatere.

- Der skal nok være nogen, der synes, at jeg spiller smart, men man kan ikke skrive en tekst om, at man har fået knust sit hjerte, når man ikke har, siger rapperen, der netop har fejret to års bryllupsdag med tv-værtinden Christiane Schaumburg-Müller.

Ideen om at lave nogle numre i den såkaldte crooner-stil med både strygere og hornorkester, har længe ulmet hos rapperen. Og da han efter sit seneste album, "Sakrilegium", havde lyst til at lege lidt med genrerne, stod det klart, hvor han skulle hen.

LÆS OGSÅ: L.O.C.: Så fræk er han i sengen

- Efter min seneste plade havde min producer, Es, og jeg brug for at lave noget, der var knap så tungt. Når jeg har afleveret noget, så sker der altid det, at jeg får lyst laver et nummer, hvor jeg prøver noget nyt, fortæller rapperen og udyber:

- Man tør ligesom lege lidt, man trænger til at mærke, at der ikke er nogen opskrift, siger Liam O'Connor, der håber, at EP'en kan få lov at stå som det, den er.

Sponsoreret indhold