"Livvagterne"-skuespiller: Kokain til morgenmad

Efter en hård kamp og adskillige yogatimer er Søren Vejby endelig helt stoffri.

Efter en hård kamp og adskillige yogatimer er Søren Vejby endelig helt stoffri.

Foto:All OverVi kender ham bedst fra rollen som Rasmus i DR's successerie fra 2009 "Livvagterne".

Velfriseret fyr i flot jakkesæt og med et blændende smil. Udadtil en pæn mand. Men han gemmer på en knap så flot fortid.

- I mange år har jeg saboteret mit eget liv med kokain. Jeg har aldrig fået det ud af det, som jeg havde troet, jeg ville. Jeg troede, at hvis jeg tog en masse kokain, så jeg blev sej. Men det skete aldrig. Når jeg tog kokain, fik jeg bare lyst til mere. Det var tåbeligt, siger han i et stort interview til BT.

Det var bestræbelsen på at føle sig god nok, der fik Søren til at sniffe den ene bane efter den anden. Selv om skuespilleren udadtil virker både dygtig og selvsikker, har der altid siddet en kæmpe usikkerhed og naget ham.

Chokafsløring: "De unge mødre"-stjerne på stoffer

- Det var selvhadet, der drev mig til stofferne. At blive bedre, end jeg følte mig. Jeg behandlede ikke mig selv ordentligt. Det gjorde, at jeg blev utilfreds med mit liv. Og den tilfredshed søgte jeg så i kokainen, siger han til avisen.

Søren Vejby fik ultimatum af kæresten

For syv år siden mødte han Trine, kvinden i sit liv. Han fortalte hende aldrig om misbruget. Da forholdet var ved at gå fuldstændig i smadder og tilværelsen var ved at ramle, forsøgte parret sig med parterapi.

Putte: Vil have stoffer

Her bekendte Søren kulør for allerførste gang, og det får Trine til at stille ham et ultimatum: Det var hende eller kokainen.

- Jeg har stået som ungt menneske og været udødelig. Intet kunne slå mig ihjel, og alt skulle prøves. Jeg tror, det var fornemmelsen af at få en familie, der gjorde mig dødelig igen. Der skete et stort fokusskifte, da jeg blev far. Pludselig var jeg ikke den vigtigste person i verden mere. Det var min familie, fortæller han.

Det var dog ikke kun faderrollen, der reddede skuespilleren ud af sit årelange misbrug.

- Yogaen var min redning. Den hjalp mig til at acceptere, hvem jeg er. Jeg er stadig usikker, men i dag tør jeg være det. Og jeg tør indrømme det, lyder det.

Lige nu er han aktuel i DR3's nye programserie "Kokainens pris", hvor han fortæller hele sin historie fra første snif i 1997 til han blev stoffri for to år siden.

Søren Vejby: Mere nøgenhed


Det var kæresten Trine og datteren Vigga Kamille, der fik Søren til at droppe stofferne. (Foto: All Over)

Christiane og L.O.C. på coke

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close