Nyheder4. januar 2010

”Livvagterne”: Rystende virkelighedsnær

Avisernes TV-anmeldere er imponerede over aktualiteten og glade for, at DR igen samler seerne søndag
Cecilie Stenspil og resten af holdet bag "Livvagterne" får masser af ros
Cecilie Stenspil og resten af holdet bag "Livvagterne" får masser af ros
 Foto: DR

De sidste søndage i 00'erne var helliget TV2 og "Blekingegadebanden", hvis man som seer ikke kunne klare sig uden en dramaserie. Det var der desværre for TV-bosserne på Kværtorvet stadig færre, der kunne.

Nu tager DR-Drama igen over om søndagen. Emmy-vindende "Livvagterne" er igen inde i vores stuer. Og som var det bestilt med en skræmmende aktualitet, fordi Muhammed-tegneren Kurt Westergaard i weekenden og virkeligheden blev angrebet i sit hjem af en sindssyg somalier.

Avisernes anmeldere er imidlertid enige om, at den nye stribe af afsnit startede rigtig godt i aftes.

- Historien kan altså ikke være bedre, mere nærværende - søndagsunderholdning med perspektiv - og det samme gælder spillet og billedsiden, skriver Jyllands-Postens anmelder, der rundhåndet giver serien 5 ud af 6 stjerner, og fortsætter:

- Oven på "Blekingegade"s dramaturgiske afmægtighed, spillemæssige hjælpeløshed og tomt effektjagende billedrysteri er det en lise for både øje og forstand at komme tilbage til "Livvagterne".

I B.T. er den ellers altid vrisne Birgitte Grue overraskende positiv med 4 stjerner:

- Mai Brostrøm og Peter Thorsboes "Livvagterne" er igen en vellykket kombination af drama og realisme, skriver hun i B.T.

Også Ekstra Bladets Henrik Queitsch er trods kun 3 af 6 mulige stjerner glad for igen at få lov at skrive om "Livvagterne" - i stedet for "Blekingegadebanden":

- Efter TV2's både indholdsløse og seermæssige flop med Blekingegadebanden, er det igen op til DR at samle nationen foran skærmen søndag. Og mon ikke det lykkes med Livvagterne, skriver han.

Sponsoreret indhold